15-02-2008                Alpenjager team                                  Door Gup/KB

Het Alpenjager team draaide een marathon van donderdag tot zondagavond op de 95.90 MHz in stereo RDS. Wilco en ik zouden gezamenlijk, met dubbel gas, te werk gaan bij deze impressie.

 

Op mijn heenreis vrijdagavond kwam ik zonder stroom te zitten. En ook Wilco was er ook niet in geslaagd om power uit de camera te krijgen. Ook stond ik op de verkeerde plek, bij de oude studio waar ik al eens was geweest. Maar dit keer zat het team op een andere plek. Een sms werd verstuurd en een telefoontje van het team kwam gelijk om mij te leiden naar de andere draaiplek.

 

Mast

Bij aankomt, werd ik toch een beetje overdonderd door het stalen gevaarte in de schemer. Maar liefst 86 meter mobiele mast stond te pronken in de maneschijn met de 8 breedband fabrieks antennes.

 

Het vermogen werd geproduceerd door een enkele mosfet van de bekende bouwer uit Overijssel met daarachter een Prais-eindtrap in 5 kW uitvoering. Deze zender was speciaal aangeschaft om de marathon mee te draaien. De druk zat er goed in hier op de tuner, dus de combinatie van zowel zender als mast was prima.

 

Soundproccesing

Over de soundprocessing kan ik kort zijn. Er werd gedraaid met de Orion 462 (4-bands digitaal) die toch wel een lekker stukje kwaliteit produceerde. Voor de rest werd er veel bij dit station van vinyl gedraaid met de bekende Ortofon elementen. Het zag er allemaal netjes uit en goed verzorgd uit.

 

Studio

De studio was gehuisvest in een soort koeienstal. Een tent was opgezet in de schuur met enkele verwarmingbronnen daaraan toegevoegd. Buiten stond een toiletgebouw voor zowel mannen als vrouwen. Binnen stonden nog wat stamtafels en een paar lange tafels met banken.

 

Het draaigedeelte was achterin met daarnaast de bar. De gehaktballen heb ik zelf nog geprobeerd en ja misschien was het omdat het de laatste was, maar hij smaakte in ieder geval prima. Er hing een gezellige sfeer in de tent en het feestje ging nog een beste tijd door nadat wij weer op weg naar huis gingen.

 

Helium

Zaterdag middag werd er nog met de spraak gegoocheld of ter wel er werd gebruik gemaakt van helium tijdens het praten wat toch wel een bijzonder resultaat gaf.

 

Wij willen het station bedanken voor de vele hapjes en drankjes en ons excuses voor de weinige foto’s.

 

Filmpje heliumgas