22-02-2008                B&B-combinatie                                 Door Gup

Vrijdagmiddag werd ik gebeld door de B&B-combinatie of ik dit weekend langs wou komen voor een impressie. Het betreft een team van 11 man sterk. De twee zenders Biertent FM en het Bosschuttersteam wilden gezamenlijk van donderdagavond tot zondagavond draaien op de 98.20 in stereo en RDS vanuit de omgeving van Zuid-Drenthe.

 

Zender

De zender was dit maal van Prais, type PR1000, met een stuurzenders er voor van de bekende bouwer uit Twente. Dit setje was goed voor een vermogen van ongeveer 1 kW.

 

De mast was in dit geval een huurmast die door het team zelf nog was klaargemaakt. De mast bestond uit een uitschuifbaar gedeelte van 3x8 meter met ongeveer 12 meter topbuis. In de topbuis zaten 4 zelfbouw rossen om dit  geheel compleet te maken. Het signaal was bij mij thuis 42 dB sterk, dus het werkte wel goed.

 

Apparatuur

De draaihoek die zich achter in de studio bevond was goed voorzien van apparatuur. Het mengpaneel was bij mij niet zo bekend maar vervulde zijn taak prima. Aangesloten waren nog 2 platenspelers die geen tijd hebben gehad om stil te staan. Twee Citronic CD-spelers werden af en toe nog even aangeslingerd.

 

Soundproccesing

De verzoekjes waren af te lezen van een computerscherm en dit werkte lekker, zoals ik het zag. De echo werd bij geleverd door een Phonic echobak. Een dB-ledbalk gebruikten ze om de insturing uit te lezen. Drie Behringer bakjes zorgden voor de sound die prima klonk.

 

Studio

De studio was lekker ruim opgezet en is gehuisvest in een grote schuur. Ruimte genoeg zou je zeggen? Maar bij aankomst bleek de tent al flink vol te zitten. Staantafels waren een must om de mensen kwijt te kunnen.

 

Bij het draaigedeelte bevond zich in het midden de bar waar je ook een hamburgertje kon scoren. Verbaasd was ik wel dat een fiets midden inde studio hing. Er werd mij verteld mij dat de eigenaar een lekke band had gehad en dat ze hem toen maar opgehangen hebben.

 

Net buiten de studio stond een wc-gebouwtje. Kortom, alles was voor elkaar bij dit station. Bij de vraag naar een biertje bij dit station kreeg ik een Amsteltje in de handen gedrukt terwijl ik ook Grolsch-flesjes voorbij zag komen. Dat zet je toch aan het denken.

 

Ik wil dit station bedanken voor de hapjes en de sapjes en gefeliciteerd met het uitdraaien van de marathon.