28-11-2008                            Zender JB                                           Door: Wilco

De laatste impressie op de vrijdagmiddag is in Salland, nadat we Twente hebben verlaten. Zender JB met Broodje Bert. Omdat we laatst ook al bij dit station waren en geen mast zag staan bij zijn huis tijdens de heenreis naar Twente, verwachtte ik dus een andere locatie.

 

Na er een telefoontje aan te hebben gewaagd verbaasde het me dat ze gewoon op dezelfde locatie zaten.

 

Een strak signaal neerzetten en dat allemaal met een 15 meter mast met erin een enkele dipool, hoe doen ze dit nu? Het geheim van de smid is de zender, dus we zijn reuze benieuwd wat hier nu wel weer niet achter staat.

 

26 wattjes

Maar 26 Watt op de klok en geen streep verder dat is het en daar kan ik het mee doen en alles uit een RVR PTX 30-UHT. De antennekabel liep rechtstreeks na de mast. Ik vraag ook maar niet verder.

 

We gaan naar de bijzonder gezellige studio die we in de vorige impressie ook al beschreven. Het lijkt op een bruin café maar dat is het absoluut niet. Gezellig onder elkaar met een mooie aankleding.

 

Aangezien de studio bijna vol zit met oude garde en wat dames, staat er nu jong talent achter het mengpaneel.

 

Jong talent

Het team weet hoe belangrijk het is om te investeren in jonge piraten en hebben dan ook geen enkel probleem met dit jonge talent. Sterker nog hij krijgt met alle rust duidelijke instructies om dingen voor zichzelf te veranderen waar het niet goed gaat en complimenten waar het erg goed gaat.

 

Het jonge talent voelt nog wat spanning met zoveel juryleden om zich heen, al bekommerd het publiek zich er niet om.

 

Pokeren

Een marathon, dat is waar ze nu mee bezig zijn maar over een paar uur is er ook een pokermarathon aan de gang in deze studio met de vriendenkring. Dit was ook de opzet van de muziekuitzending.

 

Voor technisch info verwijs ik jullie graag door naar de vorige impressie (B & B Compagny)