18-10-2008                            Bargerveen FM                                   Door: Gup

Dit station kennen wij al langer dan vandaag. Zowel van de tegenslagen als de sensatie die het team meestal veroorzaakt. Het was de bedoeling om het hele weekend te draaien via de 95.10 MHz in stereo en RDS.

 

Mast

De mast was een omgebouwde kraan die geleend was bij collega-piraten. De mast was 75 meter hoog en stond in de volle zon te pronken met zijn 6 rosjes. Ondanks dat de mast zo mooi uitschoof had hij toch nog zijn kuurtjes.

 

Zender

De zender een Elenos T5000 stond afgeregeld op de 95.10 MHz en dit werkte prima in combinatie met de hoge mast. De verzoekjes waren niet bij te houden en over de afstanden was het team zeer tevreden.

 

Het geluidsgebeuren

Het geluid van dit station klonk prima met de Omnia er achter. De regeltjes tekst kwamen rechtstreeks uit de RDS2000 en de echo kwam voort uit de bekende Virtulizer 2024.

 

Dit team draaide niet met Dateq of zo maar gewoon met de vertrouwde DX1000 van Behringer, die er toch niet veel voor onder doet. De 2 snelstartertjes van Technics werden gebruikt voor de klappers die veel te horen waren bij dit station.

 

Ook was er nog een laptop geïnstalleerd voor het snel opzoeken van sommige platen. Tenslotte stond er nog een dubbele CD-speler..

 

De studio

De studio was gehuisvest in een pand en niet zoals vorige keer in een tent. Er hing een gezellige sfeer en de sapjes smaakten prima. Er was een heel lange bar aanwezig met hier en daar een stamtafel. In het begin van de kroeg stond het draaigedeelte opgesteld.

 

Ik wens het team sterkte en succes in de toekomst.