16-08-2008                            Beiler Signaal                                      Door:Wilco

Precies 45 kilometer gaf de Tom-Tom aan en er uiteindelijk toch 70 kilometer over doen hoe kan dat? Natuurlijk dat lukt alleen mij. Tom-Tom herkende her adres niet en ik klikte te snel en viola, ik eindigde midden op het industrieterrein. Van alles te zien maar geen mast.

 

Verkeerde mast

Tom-Tom dus maar instellen op een omliggende plaats want ik had geen telefoonnummer van dit team en ze hadden ook geen RDS. Bingo dacht ik toen Tom-Tom alles keurig weergaf en op de locatie ook een mast van ongeveer 25 meter stond. Maar het was er rustig, te rustig. Dit klopte wel, hier zat de piraat niet. Weer een andere plaats invoeren en deze was goed.

 

Beiler Signaal is een marathonzender die elk jaar een marathon houdt in de zomer. Dit jaar gingen ze het vierde jaar in. Het eerste jaar -2005- is eigenlijk uit gekheid ontstaan maar toch

vastberaden om het te gaan doen. Twee weken later was de eerste marathon een feit. Een zender van maar liefst 45 Watt werd er gebruikt.

 

Dubbele CX

Ook tijdens deze marathon werden een aantal artiesten geboekt voor de avonden en dit bleek gelijk al een succes. Artiesten is de formule bij dit station. In 2006 werd het vermogen wel opgeschroefd naar 100 Watt, in  2007 naar 30 0Watt en dit jaar zitten ze met een dubbele CX goed voor 600 Watt, die lekker rustig loopt.

 

Het team investeert liever in artiesten dan in een superzware zender. Dit jaar staan er 14 artiesten op het programma. En dat het gewaardeerd wordt was wel te merken tijdens de optredens. Alles gaat dan ook live de ether in.

 

Ook de reacties met dit vermogen en een masthoogte van 45 meter met erin 4 semi-breedband antennes zijn goed te noemen. Van Heerde tot Drachten komen de verzoekjes binnenstromen.

 

Brandblussers

De locatie waar alles zich bevindt ziet er mooi en verzorgd uit. Een oude boerenschuur is compleet omgetoverd tot een gezellig iets met een podium, verlichting en uiteraard de bar. Veiligheid ontgaat deze jongens niet en overal hangt noodverlichting en de schuur is goed voorzien van brandblussers.

 

Soundprocessing

De processing is van Behringer. De Edison EX-1, Utrafex EX3000 een Multicom MDX4600 en een onbekende voor me, de Studio Exciter type F staan opgesteld. Het mengpaneel is van BST Activ-326.

 

Het team maakt gebruik van 2 CD-spelers van Sony en MP3-tjes worden afgespeeld met de Mediaplayer van Windows.

 

Ik wil het team dat bestaat uit 10 man, bedanken voor alles..