25-04-2008                            Bimbam en de Landbouwer               door: Ruud

Vrijdag aan het eind van de avond op bezoek bij de zender Bimbam en de Landbouwer. Ik was al eerder uitgenodigd maar er kwam vaak wat tussen, dus er nu maar even heen.

 

Even zoeken

Vlak in de buurt maar eens even bellen. We wisten waar we ongeveer moesten zijn, maar een hulplijntje deed wonderen. En toen waren we op plaats van bestemming en zagen de mast staan. Het is een kantelmast van 33 meter met daarin 8 Rossen.

 

De zender is van OMB en draaide op 1100 Watt op de 95.9 MHz in stereo en RDS. Het geheel straalde een eind weg op de Veluwe en ver er buiten.

 

Studio

Op naar de studio van de Bimbam en de Landbouwer. Het is een mooi afgewerkte studio die net een kleine bruin kroegje was. Met een stamtafel waar altijd een vast clubje aan zit, een dartbord aan de muur waar ook deze avond gebruik van werd gemaakt en een bar die eerder dienst heeft gedaan in een cafe.

 

De apparatuur bevond zich ook achter die bar. Je kan wel zeggen dat de  DJ niet alleen bezig is met de muziek, SMS en de telefoon, maar ook om de mensen van een drankje en een warme hap te voorzien.

 

Bij dit station wordt gedraaid van CD en MD van de merken Sony en meneer Philips. Van daaruit gaat het geluid naar het mengpaneel van Behringer.

 

Soundprocessing

Voor de soundprocessing staat een mooi stapeltje Behringer-apparatuur, onder andere een Virtualizer Pro, Ultra-dyne Pro, Autocom Pro, Ultragraph en een Ultrafex. De  stereo is van Katruud.

 

Het was erg gezellig bij dit station in de studio. Er hing een goede sfeer, wat er altijd voor zorgt dat het vaak in de kleine uurtjes doorgaat. Zo ook deze avond. Tja dat bij deze mensen de piraterij in het bloed zit werd wel duidelijk. Ze zijn negen keer gepakt in 35 jaar.

 

Ik wens de mensen van de zender Bimbam en Landbouwer veel succes in de toekomst en bedankt voor de hapjes en de drankjes. Ruud en diana

 

 

 

De eerste zender van de Bim Bam