01-06-2008                            Bokzwien FM                                     Door: Gup FM

Donderdag 29 mei was het weer zover de jaarlijkse marathon van de Bokzwien FM uit Zuidoost-Drenthe ging weer van start. De marathon moest duren tot zondag 1 juni diep in de nacht en dat hebben de jongens ook volgehouden. Dat alles via de 94.50 MHz in stereo en rds.

 

Zender

De opstelling van de zender was als volgt. Een tiptoetsen sturing met een enkele mosfet van de bekende Twentse bouwer moest de 5 kW Elenos-kast aansturen. De Elenos-kast gaf zijn vermogen prima af, dus niks geen problemen daarmee. Er was wel een tussentrap vervangen omdat die niet naar behoren functioneerde.

 

Mast

De mast was voor de tweede keer in gebruik en is ook een van de nieuwe huurmasten van onze site (zie verhuur). Het is een 6 x 8 meter constructie, geheel hydraulisch en mobiel op een onderstel gezet. Vier fabrieks breedband antennes en een fabrieks koppelbalk moesten de signalen overbrengen wat in combinatie met de 5 kW power prima ging, gezien de afstandsrapportjes.

 

Soundproccesing

Het soundprocessing gedeelte klonk bij dit station prima, al had ik niet verwacht dat de jongens dit presteerden met de volgende line up. De Ultradyne 9024, de Ultramizer en de Edison. Achter deze Behringer-set volgden een Suono stereocoder met daarbij een origineel RDS2000 systeem. Dit alles was goed op mekaar afgestemd.

 

De combinatie van de Citronic platenspelers met de Bananas-elementen kwam mij wel bekend voor omdat ik dit zelf ook gebruik en wat prima werkt. Een computer werd geplaatst om de verzoekjes wat beter op te zoeken en voor de wat moeilijke nachtelijke uurtjes.

 

Het mengpaneel was de Behringer VMX1000 die je tegenwoordig steeds vaker ziet. Verder stonden er nog 2 DVD- spelertjes voor de draaischijfjes die eigenlijk niet zo veel gebruikt werden bij dit station.

 

De studio

De studio was geplaatst midden in een mooie groene omgeving naast een snelweg in het mooie Zuidoost-Drenthe. De tent van dit team was flink groot met een lange bar en het draaigedeelte helemaal achterin. Ook werden er veel live-artiesten gepresenteerd, waardoor een bezoekje aan de Bokzwien een gezellig avondje of middagje uit was.

 

Groene stroom

Er word veel over dit soort stroom gepraat, en in Drenthe is was dit de tweede piraat met groene stroom oftewel green power. De wereld denk veel aan de natuur en de piraten beginnen ook mee te doen met het milieu. Een stap in de goeie richting.

 

Ik wil tot slot het team bedanken voor de sapjes, de gezelligheid en tot volgend jaar en nog een kleine excuses voor het lange wachten maar i.v.m cameraprobleempjes. De foto’s moesten ergens anders wegkomen.

 

Studiogasten en andere ongein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiogasten en andere ongein