02-08-2008                            Bouwvakkers Team                            Door: KB

Dit keer ben ik bij een piraat zonder uitnodiging. Normaal komen we alleen op verzoek, maar we waren bij Monza en die tipte ons. En het was niet zo moeilijk want daar zag je een paar kilometers verderop de mast van dit team al staan. Dan word je toch nieuwsgierig, dus ging ik richting het Bouwvakkers Team.

 

De camera laten we mooi in de auto liggen, niet alles is een impressie, we komen ook uit interesse. Dit soort dingen maakt ons niet uit, alles wat een piraat met zich meedraagt is gewoon prachtig om te zien, met of zonder camera.

 

Geen problemen

Dit team was al snel duidelijk. Ze hebben er helemaal geen probleem mee, integendeel zelfs. Dit station lijkt wel een open boek, we hebben niets te verbergen ja misschien voor AT, maar ook dan ben je toch te laat en al ze je willen pakken komen ze wel. De enige afspraak is dat de impressie na de uitzending online komt, iets dat al standaard is bij ons.

 

Het team is niet groot en bestaat uit 3 man maar heeft uiteraard meerdere vrijwilligers -zo’n stuk of 7- die onmisbaar zijn. Na wat mooie verhalen gehoord te hebben ben ik maar aan de slag gegaan. Het ziet er allemaal prachtig uit.

 

Demontabele mast

De mast komt uit Twente, waar een streng mastenbeleid is. Daar hebben ze hier weer een voordeel mee. De masten worden te koop aan geboden en die kunnen ze hier wel goed gebruiken.

 

De mast zelf is 55 meter en na de koop nog wat opgehoogd en aangepast, waaronder een elektrische lier, al werkt deze nog niet goed maar dat komt wel. Een vaste mast, maar ook eigenlijk niet. Alles is demontabel dus als het moet kan alles weer weg.

 

Als antennes gebruiken ze 4 eigenbouw Rossen en ook een eigenbouw koppelbalk die naar dikke tevredenheid werkt. De zender is een verhaal apart. Dit is niet gegaan zoals ze hadden gewenst, dingen lopen soms anders dan men hoopt.

 

Zenders

In eerst instantie zou het team met een 5 kW-zender draaien maar helaas die werkte niet. Als reserve konden ze een 2 kW mee krijgen maar ook die werkte niet. Wat nu? Een andere zender werd opgetrommeld, een fabrieks 2 kW maar raakte defect bij het testen. Een probleem want zenders met dit vermogen zijn niet voor het grijpen. De oplossing kwam uit de polder. Een Elenos T2000 werd gekocht en deze werkte perfect.

 

Inmiddels heeft het allemaal wel veel tijd gekost en de tijd gaat van de marathon af. Vrijdagavond ging de zender aan en zaterdagavond gaat hij alweer uit. Wel beloofde het team de verloren tijd weer in te halen, maar wanneer dat is, is nog onbekend en kan nog wel een tijdje duren.

 

Werkplaats

De omgetoverde werkplaats heeft plaatsgemaakt voor de studio. De ruimte is vrij groot maar gezien het aantal gasten op dit tijdstip is dat geen luxe. Het leeft ook hier enorm: Jan en alleman komt binnen en er heerst al snel een bijzondere gezellige sfeer, iets dat het team ook uitstraalt.

 

Momenteel is de oude garde aan het draaien en die is niet meer gewend aan vinyl, al staat er de wereld vol mee. Deze piraat verkiest MP3 met het programma BPM. Het vinyl staat er uiteraard niet voor niets.

 

Duizenden singels staan in rijen opgesteld om gedraaid te worden en hiervoor gebruiken ze 2 Citronic PD-45 magneet aangedreven draaitafels met Stanton 505 naalden. Een dual EHQ Power PROCD220 gebruiken ze voor de CD’s.

 

Processing full compatible Behringer

Het mengpaneel is van Behringer, de 2442Fx wordt hier gebruikt. De processing zelf bestaat Ultramizer de DSP1400p, Ultrafex EX3200 en een Ultragraph equalizer 2 maal 31-bands, type FBQ3102.

 

Voor de spraak worden 2 apparaten gebruikt. Het is me niet helemaal duidelijk waar wat voor is. Er staat de DSP2024p -die is wel bekend-, maar ook de DSP110 staat er tussen en dat is een minder bekend apparaat van Behringer.

 

Ik wil dit team in het bijzonder bedanken voor de enorme gastvrijheid maar ook de bezoekers.

 

Filmpje Bouwvakkers Team

 

 

 

Zendinstallatie

Stuurzender en middentrap

Eindtrap

Processing

 

 

 

Spanning scheidingstrafo voor het apparatuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij de club voor aanstaande dikbuiken en hier hoort Sonja dus niet bij