31-10-2008                                        De Buurtsuper                         Door: Richard

Het was soms even zoeken naar de juiste frequentie, maar dan had je ook wat. Om precies te zijn De Buurtsuper. Vanaf het noorden van Veluwe, maar dan ook echt het randje. Nog één stap erbij en de mast stond in het water.

 

Dwangsom

Op een prachtige locatie, wel wat moeilijk te vinden, draaide De Buurtsuper hun vrijdag/zaterdagmarathon. Op het laatste moment zijn ze naar deze locatie verhuisd, nadat woensdagavond op de oorspronkelijke zendlocatie een dwangsom van de gemeente in de bus viel.

 

Na een half uurtje rondbellen was de nieuwe locatie gevonden. Pijlsnel moest donderdag alles verplaatst en ingericht worden. Donderdagavond ging de mobiele schuifkantelmast omhoog. Des te hoger de mast kwam, des te meer signaal retour keerde. Maar de zender ging niet in de beveiliging, dus draaien maar. De mast met topbuis had een hoogte van ruim 80 meter.

 

Niet eerlijk

De eerste frequentie (94.5 MHz) werd al snel verlaten nadat Club Musketiers inschakelde. En 12 kW tegen 2 kW is niet eerlijk, dus het werd 96.5. Maar ook dit kanaal werd vrijdagmorgen ontruimd na storingsklachten op kabelradio. Natuurlijk te danken aan slechte kabeling bij die betreffende luisteraar.

 

Toen naar de 95.9, maar ook niet ideaal omdat dit de vaste frequentie is voor diverse piraten. Vrijdagnacht is er daarom verhuisd naar de 97.6 MHz. En in de loop van zaterdagmiddag werd dit de 95.1 MHz.

 

Vijfde marathon

Buurtsuper wordt gevormd door drie etherpiraten. Bij gebrek aan een vaste locatie moesten ze zich behelpen met zo nu en dan een langere marathon. Maar dit was dan al de vijfde in één jaar tijd.

 

De apparatuur is allemaal eigendom van het team, dus ook de zelfbouw stuurzender en Elenos-eindtrap en de acht gepiekte rossen. Als soundprocessing hebben ze inmiddels een heel rack aan Behringer-apparaten verzameld die niet allemaal in werking waren.

 

Airchain met 9024

In de airchain stond in ieder geval de digitale multibandprocessor 9024 die werd voorafgegaan door de Virtualizer Pro, Ultrafex Pro en Multicom. Om rondzingen te voorkomen stond er ook nog een feedback destroyer van Behringer in de keten. Een Katruud/Pira-print zorgde voor de stereo en RDS.

 

Ook het mengpaneel was van Behringer en wel ééntje die je niet zo vaak tegenkomt. Ze draaiden met de  KENYK-1622  met ingebouwde echo. De muziek kwam voornamelijk van CD via de Numark dual CD-speler. Verzoekjes kwamen uit de computer en werden afgespeeld met Ots.

 

Zaterdagnacht is de tweedaagse marathon, zoals afgesproken, beëindigd.