23-08-2008                            Combinatie De Pomp                          Door: KB

Station CDP of wel Combinatie de Pomp dat is waar we deze keer zijn geland. Vanuit een horecagelegenheid in Zuid-Drenthe houdt het station zijn weekendmarathon op de 94.50MHz.

 

Dit station heeft wel wat know-how in huis want het bestaat uit drie piratenstation met in totaal 6 teamleden. Ze zijn bezig met een marathonuitzending die donderdagnacht om 2 uur begonnen is en doorgaat tot zondagavond 6 uur. Daarna is het: mast laten zakken en opruimen.

 

Gruwelijk hard

Gruwelijk hard zit dit team aan de band, al snappen ze zelf niet waar het aan ligt. Uiteraard speelt hoogte een grote rol. De mast die wordt gebruikt staat op 73 meter, niet eens volledig uitgeschoven. Dit kan niet want voor de tooikabel moet je een bepaalde hoek gebruiken en die ruimte is er niet. Dus is de mast blijven steken op deze lengte. Er kan nog 12 meter bij. Het NAP is ongeveer +10 meter, wat in totaal 83 meter maakt.

 

‘We kunnen meekomen met de grote jongens met de grote vermogens, maar het verschil is dat wij geen extreem hoog vermogen gebruiken.’ Het is nog we veel maar nog lang geen 10kW, zelfs geen 5 maar 3,7 kilowatt.

 

Dit alles uit een Elenos-kast die 5kW kan geven, maar nu op 3,7 bleef steken. ‘Vreemd, heel vreemd maar we zoeken ook niet naar de oorzaak, het werkt gewoon fantastisch.’ Om het maar op zijn Hollands te noemen: we snappen er geen kloten van.

 

Processing

Ondanks de ‘maar’ 3,7 kW is het signaal hard en voor het geluid geldt hetzelfde. De processing bestaat uit een DSPX-FM met een Symetrix 422 AGC-leveler ervoor die heel erg rustig staat afgesteld. Eigenlijk hoeft hij er niet tussen, vertelde een teamlid.

 

Elementen

Voornamelijk wordt er van vinyl gedraaid met 2 JB Systems HighQ20D platenspelers met Tonar Banana elementen. Op de vraag wat vind je van deze elementen (omdat er ook wel mindere reacties zijn hierover), was het antwoord: hoor jij het? We hebben wel meer geprobeerd waaronder de broadcast-versie, maar wij vinden deze prima perfect.

 

We maken elkaar gewoon gek met al die normen die we ons zelf opleggen, onzin allemaal niemand hoort het en niemand ziet het maar het ego, dat is zo belangrijk. Bij ons dus niet.

Perfectie is belangrijk, dat proberen wij ook, maar we zijn wel piraat.

 

Verder wordt er uiteraard een klein beetje van CD gedraaid. Meer voor de jingles waar trouwens de maker een oud-SBS6-medewerker is geweest.

 

Voor de spraak staat ook een heel wapenarsenaal ter beschikking: een Symetrix 528 als voiceprocessing en een Digitech S200 voor de echo. Als microfoon wordt overdag gebruik gemaakt een Shure SM7b en in de avond een SM58 ook van Shure.

 

Dit is gedaan omdat s, avonds de muziek harder staat en de SM7b de neiging heeft tot rondzingen wat de SM58 niet heeft, volgens het team. Als kopstuk waar alles kabels op zijn aangesloten staat een Dateq Apollo mengpaneel.

 

Dit team draait net als meerdere piraten voor een goed doel en dat een waterproject.

Vrije giften gaan in de melkbus, maar ook de café-eigenaar stort voor elke consumptie een extra bedrag in de pot. Ook de sponsoring gaan volledig naar het project..

 

Filmpje CDP