31-12-2008                            Carbid FM                              Door: André (Paradiso)

Op een avond dat de meeste mensen gezellig thuis zitten, ben ik op pad naar Carbid FM. Ergens verscholen in midden-Veluwe kom ik in een geïmproviseerde studio terecht op de deel van een oude boerderij.

 

De Full Pull en de Bedstee zijn voor deze oudejaarsavond een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Carbid FM. Ondanks dat het een geïmproviseerde studio is, klinkt het (om in de naam te blijven) donders lekker.

 

Lekker bassig

Het geluid komt dan ook uit een BroadcastWarehouse DSPX-FM en maakt het lekker bassig en fris.

 

De zender is een nieuw type enkele mosfet met eigenbouw BroadcastWarehouse-sturing, goed voor een 600 watt. Die lekker stond te poekelen op 97.1 MHz. Deze zender was volgens de mannen superschoon op spectrum.

 

Mastje

Dat gaat allemaal naar de gepiekte RVR 2-elements richtantennes die op 16 meter hoogte staan. Een mast met een verhaal, want deze is compleet mobiel en zeer makkelijk te verplaatsen. De mast is namelijk gemonteerd op de vork van een heftruck.

 

Ook waren er voor deze gelegenheid een avond tevoren nog jingle`s gemaakt, en die gaven het geheel een professionelere klank.

 

Veel reacties

Dat het hele spul goed werkte was te merken aan de reacties. Vanaf Vianen tot Harderwijk was het signaal mee te krijgen. En de sfeer die was opperbest. Volgend jaar maar weer ‘knallend het jaar uut’.

 

Rest mij niets anders dan het team te bedanken voor de hapjes en de sapjes en wat mij betreft graag tot volgend jaar.