06-09-2008                                        Club Ongeregeld                        Door:  Dries/Jumbosana

Dinsdagmiddag ben ik gaan kijken naar het opzetten mast van Club Ongeregeld dus op naar een klein dorpje aan de rand van de Veluwe. Vier dagen muziekplezier staat ons te wachten.

 

Opzetten mast

Daar aangekomen waren ze al bezig om alles klaar te maken. Maar bij het opzetten van de mast ging het goed mis. De constructiemast torste tegen de bok aan en een gedeelte van de mast raakte verwoest.  

 

De verslagenheid was even groot maar na overleg hebben ze het vernielde stuk er uit gehaald en de andere stukken weer aan elkaar gezet. De mast was nu wel een stukje korter.

 

Van  de 80 meter was door het ongevalletje al-met-al nog 73 meter over. Bovenin hingen 6 breedbanders en in combinatie met de zender, werkte het super. Het signaal kwam heel ver. Donderdagavond ging de marathonuitzending van start. Het station zond uit op 95.9 MHz in stereo en RDS.

 

Zender

De zender leverde een vermogen van ongeveer 6 a7 kW. Zaterdagmorgen vroeg viel het signaal weg. De  eindbuis ging kapot. Na een paar uren stilde was er een nieuwe zendbuis en iets na  tienen stond de zender weer te blazen.

 

Team

Het team van Club Ongeregeld bestond uit ongeveer acht personen, plus natuurlijk de nodige vrijwilligers voor het feest. Voor deze marathon waren ze neergestreken in een horecagelegenheid.

 

De studioapparatuur stond opgesteld in een zijruimte. De bekende mixer DX-1000 van Behringer vormde het hart van de apparatuur. Twee draaitafels en een dual CD-speler stonden klaar voor de DJ’s.

 

De geluidsapparatuur voor de optredens was op en top voor elkaar. Op een van de foto’s zie je het enorme mengpaneel voor de zaaloptredens. Naast de uitzending waren er donderdag, vrijdag en zaterdagavond de nodige optredens, van onder meer Sylvia, Gerard Schoonebeek en The Four Tak.

 

Soundprocessing

Voor de soundprocessing had dit station een Orban 2200 aangeschaft die ook de stereo opwekte. Daarvoor stond nog de Dualfex Pro van Behringer voor wat extra bass en frisser hoog. Verder gebruikten ze een AEV RDS-coder Stargate.

 

Zondagavond rond half zeven is de zeer succesvol verlopen uitzending beëindigd.

 

Bezoekers