16-08-2008                                        Club Playboy                                      Door: Gup

Het was weer zover: de jaarlijkse marathon van de Club Playboy uit de omgeving van drenthe. Dit alles werd gepresenteerd op de 94.50 MHz  in stereo en RDS van vrijdag tot zondagmiddag.

 

Zender…

De zender was samengesteld uit drie verschillende merken. De eindtrap van Prais was goed voor een vermogen van 5 kW en werd gevoed met een Elenos-stuurzender gevolg door een DB-tussentrap met een vermogen van 200-250 Watt, voldoende om de kast op te laten draaien. Om het vermogen te halen moest er een verloop tussen van flens naar 7/16 en weer van 7/16 naar flens. Wel raar maar het werkte prima.

 

…..en mast

De mast is de bekende huurmast van onze site en is in bezit in een van de leden. De mast is 8x6 meter en met topbuis en met 6 fabrieks antennes goed voor een hoogte van ongeveer 55 meter. Ook zit er nog een zelfbouwkoppelbalk in de mast. Dit alles werkt in combinatie met de zender goed en de verzoekjes kwamen dan ook van heinde en verre.

 

Soundprocessing

Het soundprocessing-gedeelte bij dit station bestond uit de bekende Behringer-set oftewel de Combinator, de Edison en de Ultrafex. Dit werd gevolgd door de Katruud Stereo en RDS- coder wat bij elkaar een prima sound leverde.

 

Het mengtafeltje was van het merk Dateq en zoals ik het zag -en eigenlijk ook zoals het hoort-  er stond CD-spelers maar ze waren niet aangesloten. Er werd bij dit station alleen maar vinyl gedraaid en daarvoor waren 2 Citronic draaitafels met Tonar elementen aanwezig.

 

Studio

De studio was opgebouwd uit 2 tenten al waren die op deze mooie zomerdag niet nodig. Een blote buik, daar kon je niet omheen dus het vakantiegevoel keerde terug. De eerste tent was een lange stamtafel met banken. De tweede waar achterin het draaigedeelte was, stond vol met 3 stamtafels en wat volk.

 

In de tent was genoeg geluidapparatuur aanwezig waardoor het geluid prima te horen was. De studio was gelegen op een stukje grasveld waar ook nog een caravan stond voor de nodige nachtrust.

 

Playboy-wagen

Ik mocht ook nog een kijkje nemen in de Playboy-wagen waar al genoeg in gefeest en getoerd was. Van binnen hadden ze hem bekleed met een tijgervelletje zoals het hoort.

 

Ik wil het team bedanken voor de sapjes en de gezelligheid en tot de volgende keer.