28-11-2008                                        DHT                                        Door: Wilco

We gaan weer wat hoger Twente in, wat voor mij inhoudt, wat meer richting Ommen. Onderweg naar PMT had ik dit team nog op de radio maar er is nu ruis.

 

Stilte

Tijdens de rit hield ik het al in het achterhoofd: Ze zitten in de meest riskante gemeente van Nederland om te draaien, namelijk Tubbergen. Ik ben toch benieuwd naar de oorzaak dat het op de 96.50 MHz stil is.

 

Werkbezoekje

Station DHT, daar gaan we toch maar een kijkje nemen om te weten wat er precies mis is. Bij aankomst was dat wel duidelijk en eigenlijk was ik net te laat of precies op tijd. Want het team had een werkbezoekje gehad van een beambte van de gemeente met de boodschap alles moest binnen 2 uur wegwezen.

 

Omdat ze nog geen officiële brief hebben gehad kunnen ze nog wel doordraaien maar daar kiezen ze niet voor. Het team is namelijk al druk bezig om alles af te breken. De mast –die normaal een hoogte heeft van 50 meter- lag al plat.

 

Horizontaal

Ook de 4 eigenbouw en eigenbouw koppelbalk hingen horizontaal, op de grond dus. Jammer, maar je ziet niemand getreurd het ging erg mooi allemaal goede reacties en leuke afstanden, maar ja het wordt niet mogelijk gemaakt.

 

Wat nu? Wat dacht je van opruimen en proberen te gaan verkassen om elders het materiaal weer op te bouwen. De brief zal er binnen een uur zijn, dus wat heeft het voor zin hier verder te draaien, vertelde een teamlid.

 

Tijdelijke studio

We gaan eens kijken in de studio die ook al is afgesloten. Van de tent liggen alleen nog de planken op de grond. Gelukkig was deze nog niet opgebouwd. De studio bevond zich in een schuur totdat de tent opgezet zou zijn, maar zover kwamen ze dus niet.

 

We zijn uitgenodigd om later de dag of in het weekend weer te komen en hoe het er dan voor staat. Maar gezien de tijd lukt dat niet en eigenlijk hebben we wel het idee dat ze er wel weer zullen terugkomen zonder problemen.

 

Binnen no-time is alles gepakt en gezakt en rijdt een karavaan aan goederen, waaronder de zendmast over de Tubbergse gemeentewegen. Twee kilometer voor het dorp verdwijnen ze voor  mij uit het zicht.

 

Veel succes met de eventuele voortzetting elders.