02-08-2008                            Dolfijn                                                 Door: Wilco

Waar we nu zijn, dat is wel heel apart. Op het strand midden in een dorpje of is het toch gewoon Hawaï of Ibiza. Gek gestoord of gewoon leuk? In elk geval is dit prachtig om te zien, midden in het dorp naast een supermarkt is buiten een complete piraten zender te horen en te zien.

 

Het kan hier allemaal, niets is te gek lijkt het wel. Al draait dit station maar een dag, de fun en humor is zeker aanwezig. Voor de bezoekers is er koffie met krentenwegge op dit tijdstip.

 

Radio Dolfijn vanuit een vakantieoord en deze naam is ook niet zo vreemd overal hangen dolfijnen, zelfs in de mast die een hoogte heeft van 23 meter hangt er één.

 

Mast

De mast dat is een hoogwerker met erin 4 eigenbouw rossen en een eigenbouw koppelbalk. De zender is een complete Spaan-versie, die als eindvermogen 1200Watt levert en geen vermogen terug geeft op de Bird meter.

 

CD only

Voor dit eenmalige evenement is gekozen om alleen van CD’s te draaien. Hiervoor werd dan ook de dual player gebruikt van Citronic, type CD1.2 en dat was het wel.

 

De soundprocessing zou komen van een PC met het programma Omnia AX maar helaas produceerde deze zoveel brom dat dit onmogelijk werd gemaakt. Dus ging het geluid kaal vanaf het mengpanel naar de zender.

 

Ik wil het team dat bestaat uit 2 man bedanken voor deze bijzondere uitzending, dit is wel eens leuk.