24-05-2008                                        De Dolle Boer                         Door: Otto

Bij toeval ben ik bij dit station beland omdat ik onderweg naar huis de mast langs de snelweg zag staan, even nabij een afslag van de A30 op de Veluwe. Toen ik in het weiland en bij de tent aankwam en mijn plannen uiteen zette, was men direct enthousiast. Oh, ga je gang was het antwoord, we hebben geen geheimen.

 

Aan de slag

Het team wilde al eerder iemand van de Klompenboer uitnodigen maar dat was men door alle toestanden en organisatie dit keer vergeten. Geen probleem, alsnog bij toeval de Dolle Boer impressie. Na de leuke ontvangst hebben we een biertje gedronken en ben ik met de camera aan de slag gegaan.

 

Maar eerst nog wat details. Het team had een tent gehuurd die in de avonduren goed gevuld was. Er was een keus voor een ieder, Heineken Grolsch, gehaktballen en warme worst. Het team had de zaken goed voor elkaar. Dit was ook duidelijk te merken aan de afname.

 

Zender

De zender is er 1 van het type BLF278 en draaide op een vermogen van 300 Watt. De antennehoogte werd gemaakt door een hoogwerker met daarin 4 breedband dipolen. Dit alles op een hoogte van ruim 35 meter. Het signaal was daardoor ronduit goed te noemen.

 

De muziek werd bij elkaar gemixt door de DX 1000 van Behringer. Twee vinylmachines van JB Systems en een dubbele cd-speler van HQ-power waren daarop aangesloten. Er werd ook regelmatig vanaf de laptop gedraaid, voornamelijk in de nachtelijke uren.

 

Een tweede laptop was gekoppeld aan een mobiele telefoon voor het ontvangen van de smsjes. Deze stond naast de draaibar opgesteld en een beamer vertoonde de binnengekomen smsjes op een groot scherm in de tent.

 

Soundprocessing

Dat de Behringer Ultradyne 9024 veel stof heeft opgewaaid moge duidelijk zijn, maar dit team maakte er maar wat graag gebruik van. Een DSP9024 met een ultracurve DEQ2496 stond hier gekoppeld aan een Katruud brickwall stereocoder met Pira32 RDS.

 

De eerste avond ging er iets mis met het aggregaat. De stroom viel gedeeltelijk uit in de tent waaronder ook het draaigereedschap.  De 9024 was zijn preset kwijt. Een kapotte backup-batterij bleek de boosdoener. Oh ehh... en nu, was  de vraag?

 

Nieuwe preset

Ik heb met verbazing gekeken hoe in recordtempo de DSP9024 weer geheel voorzien was van een nieuwe preset. Binnen nog geen 3 minuten klonk er weer muziek op de 97.1 MHz. De rest van het weekend heeft de DSP9024 met deze preset goed zijn werk gedaan.

 

Ik wil bij deze Marco en de rest van het Dolle Boer team bedanken voor de gastvrijheid

 

Filmpje Dolle Boeren