05-04-2008                            Station dubbel D                      Door Gup

Dit is alweer de derde impressie die ik maak bij dit team. De locatie is ook hetzelfde gebleven maar toch veranderden kleine dingetjes, waardoor een nieuwe impressie de moeite waard is.

 

Het plan was om vanaf vrijdagmorgen tot zondagavond een marathon te houden op de 95.10 in stereo en RDS

 

Gepakt

Maar er kwam een kink in de kabel. Zondagmorgen rond 10:00 was het zover. De heer Barels van de politie was aanwezig om daarbij de zender in beslag te willen nemen. Met 5 man sterk kwamen de mannen binnen om gelijk te zeggen dat alles van het stroom moest.

 

Afkondigen zat er daarom niet meer in. De enkele mosfet en sturing werden in beslag genomen. De 6 kW eindtrap van DB kon blijven staan vanwege een spoedoproep van de agenten.

 

Zender

De eindtrap was het het hart van deze marathonzender. De eindtrap was goed voor zo'n 5,5 kW aan vermogen. Ik zie deze eindtrap niet vaak, maar uit eigen ervaring werken ze prima en zijn niet erg aan de prijs.

 

De enkele mosfet die werd gebruikt om de kast aan te sturen kwam bij de bekende bouwer uit Drenthe weg. Deze mosfet was goed voor ongeveer 300 Watt.

 

Mast

De mast van dit team is een bekende huurmast uit Drenthe. Drie keer 10 meter constructie met topbuis, goed voor een hoogte van 42 meter. Het antennesysteem komt bij de Stuntvogel vandaan en staat inmiddels tussen de verhuur op onze site.

 

A-met-al werkte de combinatie van de zender en het antennesysteem prima. De verzoekjes kwamen van heinde en verre binnen via de SMS.

 

De vorige keer was de DX-1000 vervangen door de LPM 7.3 van Dateq die nog steeds prima zijn werk doet. Er was nog wel een DX-1000 aanwezig voor de zekerheid. Ze hadden een nette bar in elkaar getimmerd zodat alle apparatuur zijn eigen plekkie had. Deze bar was netjes afgewerkt en zag er prima uit.

 

Soundprocessing

De soundprocessing was tamelijk uitgebreid en bestond uit de Ultrafex, Edison, Combinator en ook nog de Dominator 720. Twee keer multibandprocessing dus. Het was nog precies dezelfde set als bij de vorige impressie.

De kwaliteit van dit station was weer prima. Bij dit station werd bijna voor 100 procent van vinyl gedraaid. Af en toe werd er wel eens gesmokkeld met een MP3-tje.

 

Studio

Vorige keer was de studio van tent naar keet gegaan. Dit keer draaiden ze weer vanuit dezelfde keet, die van alles voorzien was. Er waren weer wat t-shirtjes opgehangen en de bar was ook anders getimmerd waardoor het net een ski utje leek. De studio was groot zat maar zat o bomvol met piraten. Kortom, een zeer gezellige sfeer. De gehaktballen waren ook prima te kauwen bij dit station en die krijgen daarom een 8.

 

Update:

Half 2 was het dat ik weer het signaal van dubbel d te pakken had met weer de fijne 50db afstemming maar nog geen half uur moest toch nog de sturing vervangen worden.

 

Tot slot wil ik het team bedanken voor de aangeboden sapjes en drankjes en tot de volgende marathon.

 

Studiogasten