02-08-2008                            Family Radio                                       Door: Wilco

De laatste impressie voor deze zaterdag is van Family Radio. Eigenlijk behoeft dit station geen uitleg te hebben maar zeker wel aandacht. De aandacht creëert het team zelf wel, daar hebben ze anderen niet voor nodig.

 

Ware feestweek

Bij aankomst was er een ware feestweek aan de gang op het terrein vol met vertier en plezier. Veel dingen voor de kinderen (gratis drinken voor de jongsten) en een groot springkussen staan er opgesteld. Family Radio denkt aan alles. Dat mag en kan ook wel, inmiddels heeft dit team al bijna 17 jaar ervaring met marathonuitzendingen.

 

Legaal

Alleen doen ze het voor het nu anders, normaal is alles illegaal maar dat is afgelopen. Ze hebben een evenementenvergunning aangevraagd en een vergunning om te mogen uitzenden. Dit was eigenlijk niet zo’n probleem. AT werkt mee aan dit soort dingen al is het vermogen wat laag namelijk 25 Watt.

 

En toch met dit vermogen komen ze behoorlijk ver weg. Het station bevindt zich in Tiendeveen nabij Hoogeveen en zonder probleem komen ze nog door in Ommen en op de autoradio halen ze ook nog een behoorlijke afstand. Eigenlijk ongekend, en dat alles op de 105,10  MHz in stereo en RDS.

 

Op het moment van aankomst was er een wedstrijd aan de gang, namelijk de finale van antennekabel trekken. Exact hetzelfde als touwtrekken maar de piratenversie is uiteraard zonder touw maar met antennekabel. Het spande erom met in de finale Family Radio en het Talento Team.

 

Wisselbeker ging naar……

Helaas voor de Family Radio was met twee runs het Talento team duidelijk sterker. Ze gingen naar huis met de eerste prijs wat een gigantische grote wisselbeker was. We zijn benieuwd of volgend jaar iemand Talento team van de troon kan schoppen. Maar een jaar lang zijn ze winnaar.

 

De oude studio waar de zender zich bevindt is een complete puinhoop. Alles is er uit getrokken maar het lijkt ook alsof er een bom is ontploft niet is meer herkenbaar van de illegale tijd. De zender die er staat is en RVR type PTX-LCD.

 

De processing is me niet helemaal duidelijk. Wel dat er processing is maar deze is niet te zien jammer genoeg. De randapparatuur is overzichtelijk en goed op gesteld en als mengpanel staat hier een Dateq Apollo met 2 Citronic platenspelers met Ortofon Concorde elementen. Ook 2 losse professionele CD-spelers van Pioneer  de CDJ-200.

 

Artiestenavond

Op de slotavond zaterdagavond zijn ze niet te zuinig met artiesten. Jannes komt zoals altijd optreden bij dit station maar ook Kevin Smit, Esperando’s, Spitfire en Wouter de Polkaman met Matthijs.

 

Dit team weet wat onder de bevolking leeft en daar draaien ze ook voor, en zelf beleven ze daar ook enorm veel plezier aan.

 

Family Radio bedankt voor de uitnodiging.

 

Antenne voor de 105.10Mhz

De stuurzender goed voor 25Watt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De oude plek waar de R&S kast stond

Buiten ligt nog de koeler

De studio wat nu een puinhoop is en gebruikt wordt als opslag

 

 

 

 

 

 

Talento Team

 

Family Radio

 

 

 

 

Talento gaat met de 1re pri