17-05-2008               Glimlach FM                         Made by Clubdigitaal

Dit  weekend zijn we op pad geweest naar de Veluwe, nar de marathonuitzending van Glimlach FM. Een goed in elkaar gezette marathonuitzending. Want het liep als een goed gesmeerde machine. Iedereen kende zijn taak, zoals barman of DJ.

 

Bij aankomst werd ik gelijk gevraagd of ik de zender wilde zien en of ik daar ook fotos van wilde maken. Natuurlijk. In een oude sleurhut aangekomen stond er een mooi setje. De sturing en een dubbel CX en voeding zaten in een kast. Het zag er mooi uit.

 

Geen variac?!??!

Wel miste ik de variac. Niet nodig,  zei de dj. Niet nodig? Gewoon vol gas in een keer en er is een beveiliging. Die laat net zoveel door als de CX nodig heeft dus kan er nooit teveel spanning op worden gezet.

 

Voor deze marathon hadden ze ook de CX iets aangepast  zodat in plaats van 1300 Watt  gewoon lekker 1000 Watt op klok stond. Daardoor kunnen ze gewoon de marathon uitdraaien zonder problemen

 

De mast is van het leger geweest die verhoogd is tot 40 meter. Het geheel is simpel op te zetten. Bovenin vier antennes.

 

Na wat fotos te hebben geschoten, ben ik de tent maar weer ingesloten. Het was erg gezellig dus maar even op de draaimeubel afgelopen en een paar plaatje van de apparatuur geschoten. 

 

Alles wat super voor elkaar, ook qua soundprocessing want als kopstuk werd de analoge Inovonics-250 gebruikt. Ook de plaatjes die ze draaiden waren prima om aan te horen. 

 

Optredens

Tussen de bedrijven door konden de mensen genieten van onder andere van Wouter en Jan de Polka-mannen, Dorra,Tim Lauffer, Willem van Hoorn en vele andere artiesten.

 

Na een super geslaagde avond bedank ik de mannen van de Glimlach voor hun gastvrijheid en tot de volgende keer natuurlijk.

Ook zijn er filmpjes gemaakt maar helaas zijn deze te donker voor de presentatie