02-02-2008             Glimlach van Drachten        Door Jacco (Hartenboer)

Deze avond draaiend aan de tuner kom ik op de 100 MHz in stereo en RDS de Glimlach van Drachten tegen. Ik weet ondertussen dat er in Drachten veel piraten actief zijn.

 

Tuurlijk

Op deze zaterdagavond heb ik er een telefoontje aangewaagd om te vragen of ik welkom was voor een impressie. Tuurlijk, klonk het aan de andere kant. En dan toets je het adres in waar ik moest wezen in de Tom-Tom.

 

Op de locatie aangekomen rij ik de desbetreffende straat in en kijk wat op me heen terwijl Tommie zegt: u heeft uw bestemming bereikt.

 

Flats

Ik bleek mij in een omgeving te bevinden waar een aantal flats staan. Op een gegeven ogenblik de sterke zaklantaarn over de flats laten glijden. En ja hoor op de bovenste verdieping van een flat zag ik de buis staan met erin -wat later bleek- 2 Spaan-antennes op respectabele hoogte.

 

De Glimlach van Drachten bestaat uit de Billy Boy en Metselaar en de Airwolf-zender.

 

Dubbele CX

Ze gebruiken een Spaan stuurzender en de welbekende blauwe dubbele CX op een vermogen van ruim 900 Watt. De zendapparatuur bestaat verder uit een Spi RDS-coder en een FRM stereocoder.

 

De muziekbronnen zijn aangesloten op het DX- 1000 mengpaneel. Voor de processing gebruiken ze een Ultramizer, Edison stereoverbreder, Equalizer en Autocom, allemaal van Behringer. De Virtulizer stond op de spraak.

 

Studio

Ze draaien vanuit studio, totdat er roet in het eten wordt gegooid door een inbeslagname. Dan gaan ze gewoon vrolijk verder op een andere locatie op de vaste zaterdag.

 

Toen ik aankwam bij dit station was het voor mij ook weer een weerzien met de Bonanza-man en Zilveren Vogel die ik ken van eerdere impressies.

 

Ik wil dit team bedanken voor de hartelijke ontvangst en onderweg naar huis geluisterd naar een cd van hun die ze zelf hebben samen gesteld en moet ik zeggen mooie nummers.