02 -11 -2008                          De grote man en Ettie                          Door GUP FM

Onlangs kreeg ik een leuke mail of ik de verjaardaguitzending wou bijwonen van De grote man en Ettie. Aangezien het nabij de grens Groningen was, dus in de buurt, leek het me leuk om even een kijkje te nemen bij deze ex-zolderpiraat.

 

Zender

De zender was ditmaal een Profline-stuurzender die uitgerust was met stereo maar die niet gebruikt werd. De stuurzender stond gelockt op de freq 95.50 MHz. Achter de stuurzender bevond zich een BLF 177-eindtrap goed voor een eindvermogen van ongeveer 160 watt.

 

Mast

De mast was ditmaal een 2 x 4 meter Bijzen-mast met daarop een topbuis met daarin een 6/8 patatzak-antenne, zoals wij dat noemen. Gezien het vermogen en de mast zat de druk er prima in van dit station.

 

Soundprocessing

Het geluid van dit station klonk prima en ik was dan ook wel nieuwsgierig wat er achter zou staan. De Behringer 9024 in combinatie met de Ultramizer, de Edison en een fex. Het setje was goed op elkaar afgestemd en klonk prima. De insturing werd uitgelezen via een ledbalk van DAB.

 

Ingebouwde Virtulizer

Als mengpaneel dit keer geen DX1000 maar wel een Behringer-mengpaneel met ingebouwde Virtulizer (echo) van het type Eurorack, als ik me niet vergis. Er werd bij dit station van vinyl gedraaid en daarvoor waren 2 Numark draaitafels geplaatst.

 

Een computer werd gebruikt voor sommige verzoekjes en 2 Sony CD-spelers waren ook van de partij om de hitzz de ether in te slingeren. Stereo en RDS zaten in één 19-inch kastje en was van het merk Katruud.

 

Ondanks dat er niet te veel vermogen achter stond kreeg het team genoeg telefoon. Zo zie je maar weer dat vermogen niet altijd een rol speelt en de hobby zo ieder zijn plezier verschaft.

 

Studio

De studio was eerst op de zolder maar is nu al een tijdje in een blokhut achter het huis. Er hebben veel werkuren in de studio gezeten en dat was er ook vanaf te zien. Alles was netjes tot in detail afgewerkt. Zo stond er een leuke bar in de studio en een stamtafeltje voor genodigden.

 

De koelkast was in de muur ingebouwd en er hingen heel wat shirtjes van piraten aan de muur. Bij binnenkomst merkte ik dat het lekker gezellig druk in de studio was en langer blijven was dan ook geen probleem.

 

Alles klopte bij dit station van Amstel tot zender al moest ik later genoegen nemen met een Hertog Jannetje. Die ook prima beviel.

 

Ik wil het station ook bij deze nog feliciteren namens het Klompenboer-team en succes wensen in de toekomst met de uitzendingen.