18-05-2008                            Harde Kern                             Door: Wilco/Danny

Een ritje naar de HK, oftewel de teams TBS, Hoenoemeloenoe’s Bar en de WPT. En waar zit het team? Ik kan je zeggen dat de zendmast een schitterend beeld gaf op de autoweg. Wat dat betreft kan je de mast niet missen met een hoogte van 86 meter.

 

De HK staat voor Harde Kern en dat geldt voor de woonplaats. Een echt piratendorp, al is dat in de loop der jaren wel behoorlijk minder geworden. Het straatbeeld werd eerder compleet bepaald door al die hoge palen langs de autoweg, maar dat is nu veel minder.

 

De naam piratendorp is het nog gebleven en hoewel er minder zendactiviteiten in dit dorp

Plaatsvinden, leeft het er nog steeds enorm.

 

Rook

Het was de bedoeling om met een 5kW-zender te draaien, waar de TBS de vorige keer

ook mee draaide maar die is compleet in rook opgegaan. De nul van een fase was niet aangesloten en het resultaat was en compleet uitgefikte kast. Niets, maar dan ook niets werkte meer.

 

Dan maar een andere zender. En hiermee hadden ze wel een beetje geluk. De plaatselijke zenderboer deed niet zo moeilijk en zorgde voor een andere zender. De inruil voor de schadezender was bijzonder aantrekkelijk.

 

Veel vermogen

Maar geen 5 kW dit keer maar een 15kW-kast moest er dan ook maar komen. En deze werkte wel bijzonder goed. Alleen gingen ze qua vermogen niet verder dan 12,5 kW. Puur vanwege de zes antennes. Ze kunnen theoretisch 14kW aan maar laten we ze maar heel houden, was het motto.

 

Het team draait vanuit een cafe en dat was een goede keus. Nergens voor zorgen of aan denken maar gewoon platen draaien. De catering (warme hap) tussendoor zag er dan

ook prima uit.

 

Soundprocessing

Omdat de TBS ook meedraait, had ik de Omnia One er tussen verwacht maar deze ontbrak in het assortiment. Er stond een DSPX-Extra te blazen die ook het geluid erg goed op

zijn plek hield maar ook de kwaliteit.

 

Als mengtafel werd een Dateq GPM 8,3 gebruikt en 2 Technics platenspelers, de SL-1210mk2. Veel vinyl werd er gedraaid. De tafels stonden er vol mee maar ook werd er wel van CD gedraaid met de Denon DS3000.

 

Het weekend is bijzonder geslaagd en vele hebben het live kunnen aanschouwen want over

publiek hadden ze niets te klagen. En ook niet over de grote afstanden die werden gehaald

door het hele land heen.

 

En ik had niets te klagen over de bijzondere gastvrijheid. Niets hadden ze te verbergen en alles kon ook rustig op de foto.