04-10-2008                                        HPT                       Door:  Dries/Jumbosana

Zaterdagavond ben ik maar eens gaan kijken bij het HPT-team ergens op de Veluwe. Deze jongens draaien al jaren op de FM en ze organiseren ook al wat jaartjes de jaarlijkse marathon in oktober.

 

Tentfeest

Na naar een aantal jaren op een vaste locatie draaien ze nu alweer een paar jaar de marathonuitzending vanuit een tent. En dit bevalt ze ook prima en staat garant voor veel plezier.

 

Het was dan ook een gezellige drukte in de tent. Toen ik zaterdagavond aankwam, was de tent al zeer snel vol. Het was al-met-al een gezellige drukte met een keur aan artiesten. Dat begon overigens al om 4 uur ’s middags.

 

Mast

Ondertussen ging ook de uitzending gewoon door op de 96.5 MHz. Ze hadden hier een mast van 50 meter voor geplaatst. Bovenin hingen 4 breedbanders. Het werkte super. Maar door de drukte op de FM-band en zeker op deze frequentie was het signaal richting Salland en  Zwolle al snel vertrokken. Maar dat mocht de feestvreugde niet drukken.

 

Team

Het team bestaat uit de echte veteranen uit de omgeving van de zendlocatie, plus de nodige vrijwilligers. 

 

Zender

Een vermogen van ongeveer 1,8 kW stond er te blazen, allemaal komende uit een Elenos T1800. Daarvoor stond een breedbandzender van 35W om dat eindtrap aan te sturen. Deze heeft het gehele weekend probleemloos gedraaid. 

 

Processing

Dat was niet echt veel. Wat er tussenstond was alleen het mengpaneel van ETP en een limiter. Verder hadden ze natuurlijk stereo en RDS en ondanks de weinige processing klonk het aardig, al had mijn autoradio er soms moeite mee met het RDS-signaal. Er werd veel gedraaid vanaf de computer en CD.

 

 Ik heb hier ook weer van genoten  van dit team. Bedankt, het was gezellig, tot versie 2009. Dan hoop ik ook weer aanwezig te zijn.