04-09-2008                            Haaksbergse Schutterij Combinatie    Door: Kroepoek
Elk jaar is het een vast gebeuren. De Haaksbergse Schutterij Combinatie (HSC) draait een paar dagen voordat de Schuttersfeesten beginnen.

 

HSC bestaat uit TMF, Vario Team, een deel van de Hayabusa en enkele buurtpiraten. Woensdagavond ging de uitzending van start gaan om vrijdagavond rond 10 uur te eindigen.

Normaal lag de zendlocatie zo’n beetje naast de tent, maar dit jaar is het net iets anders en lag de locatie iets verder op. Vlak bij de geboortestek van de TMF. Ideaal tussen 2 maïsvelden in.

Zender
De zender is een T1800, de bekende Elenos bak die gemakkelijk 2000 watt gooide.
Daarvoor stond als stuurzender een zelfbouw-apparaat van de bekende bouwer uit Enter. Spuuglelijk, maar het werkt geweldig. Dit setje stond afgesteld op de 94.50.

Mast
De zendmast stond zestig meter boven de Twentse heide met bovenin 6 gepiekte antennes. De mast was mobiel, maar moest wel afgestempeld worden. En dus kan hier ook een dwangsom op worden gelegd waar de jongens later helaas achter kwamen.

Soundprocessing
Als soundprocessing stond er een Omnia 3FM Turbo te blazen en dit klonk erg goed. Daarvoor een stereoverbreder van het merk AEV, typ Luxor. Als RDS een Katruud omdat ze nog niet helemaal wisten hoe de prachtige R&S RDS werkte.

Bijna bezoek
Donderdagochtend ging het bijna mis, onze grote licht gevederde vriend (Dhr Brouwer) reed om kwart over 10 langs. Snel de zender uit want het zou jammer zijn als je die moet inleveren. Om 2 ’s middags uur ging hij weer aan.

Donderdagavond.
Druk, dat was het ’s avonds. De keet stond vol en de tent die er ter voorbereiding van de Schuttersfeesten was neergezet liep ook langzaam vol. Terwijl de koelkastkillers uit Saasveld nog met de touringcar moesten arriveren.


Aan de kant van de weg stond het vol met auto’s want het kon nog wel eens de laatste avond zijn dat de jongens dit jaar draaien, zo was het vermoeden. En dat kwam uit.

Ja, hoor de dwangsom
Vrijdagmiddag om 12 uur draaiden 2 auto’s de locatie op. Eén van de gemeente en een burgerauto van de politie. Kortom, de bekende brief werd afgeleverd en de mast moest binnen 4 uur weg zijn. De jongens hebben om 3 uur de mast laten zakken en voor 4 uur was de mast al weg. Met dank aan de stagelopers van de Gemeente Haaksbergen


Teamleden bedankt voor de muziek en de gezelligheid en natuurlijk niet te vergeten de sapjes. Tot volgend jaar!