18-10-2008                 Hawai en station Appaloosa FM met de Hakana         Door: GUP

Het was van te voren al een beetje bekend dat het team een dag wou gaan draaien. Zaterdag kreeg ik het bevestigende telefoontje dat het team aan de band zat via de 98.20 MHz in stereo en RDS. Daarna heb ik toch maar eens een kijkje genomen bij dit station.

 

Mast en…..

De mast is bij dit team een beetje een sneu verhaal. De mast was stond gereed en klaar om omhoog te draaien. Bij het omhooglieren werkte het onderste deel tegen en verwrong helemaal waardoor er snel een andere oplossing gezocht moest worden.

 

Een paar telefoontjes verder was er een hoogwerker geregeld met een tophoogte van ongeveer 45 meter. In  de hoogwerker werden 2 fabrieks antennes geplaatst en een fabrieks koppelbalk en dit werkte prima te horen aan de goeie afstanden die gehaald werden.

 

Zender

Ook de zender bij dit team is een heel leuk verhaal. De zender lijkt op de foto niet in werking te zijn, maar is toch goed voor een 1800 watt op de vogeltjes-meter. De beveiligingprint van de Prais 2000 lag eruit waardoor zowat alle fouten werden gegeven en de meters niet werkten. De stuurzender stond gelockt op 98.20 MHz en was van het merk Suono.

 

soundprocessing.

De sound werd gepresenteerd door Behringer. Een Ultramizer, Edsion, Ultrafex en de Ultradyne moesten het soundje compressen en limiten wat goed klonk. Hier achter werd een Katruud stereo en RDS gezet. De echobak was de Virtulizer 2024 van Behringer en een Behringer B1 micro en Voiceproccesor 2496 werden gebruikt om de spraak compleet te maken.

 

Het mengpaneel de VMX1000 zou de DX1000 moeten vervangen maar toch kan de VMX niet aan de DX1000 tippen. Wat ze misten was de send- en return-functie (voor de galm). Er werd van CD gedraaid door middel van twee Sony CD-spelers. Een Numark platenspeler zorgde af en toe voor een klein beetje gekraak en gebrom in de ether.

 

Studio

De studio van dit team was een compleet omgebouwde SRV-kar die tot in de kleinste detail afgewerkt was. Een deel van de mast die er bovenop lag, kon je nog zien. Tegen de SRV-kar was een tent geplaatst voor het volk dat ‘s avonds uitgenodigd was. In de tent hadden ze een terrasverwarmer geplaatst. We werden verwelkomd met een goede bak soep en een flesje bier.

 

Ook heb ik nog een dwangsom brief mogen bekijken. Na een uurtje aanwezig te zijn geweest heb ik het team verlaten om ergens anders heil te zoeken.

 

Ik wil het team bedanken voor de aangeboden sapjes en soep en tot de volgende keer.