12-04-2008                            Hoefsmid FM                                      Door: Wilco

Het is alweer een hele tijd geleden dat we bij dit station zijn geweest. Het was in 2006, om precies te zijn op 6 januari. In de tussentijd is de oude locatie verloren gegaan want de mast moest eraf van de gemeente.

 

Het idee voor een marathon is eigenlijk begonnen onder een genot van een pilsje bij een bruiloft. Kameraden, gekkigheid, je kent het wel. Alleen nu is A gezegd en gaan we naar B. Het zendteam bestaat eigenlijk uit 2 personen maar uiteraard hebben ze hulp van kameraden die af en toe ook een plaatje draaiden.

 

Midden in woonwijk

Een nieuwe locatie was snel gevonden, al is deze wel apart. Ze zitten midden in een woonwijk. Midden in de stad is  tijdelijk een mast geplaatst van 43 meter met erin 4 eigenbouw Rossen en koppelbalk. De mast staat vlak naast het politiebureau.

 

En dat gaf wel een mooi gezicht aan de horizon als je aankomt rijden. Al in de verte zie je 2 masten staan: 1 voor de politie en de andere voor een piratenuitzending.

 

De Straat

Voordat dit allemaal voor elkaar was, werd eerst de complete straat op de hoogte gesteld van deze uitzending. Voor het team was het duidelijk: 1x nee in de straat, is geen uitzending, maar de hele straat vond het grandioos.

 

De mast werd op de stoep en deels op de gemeentegrond geplaatst maar hierdoor konden de bezoekers niet bij de studio komen: De oplossing: via de buren. Beter een goede buur dan een verre vriend zeggen ze wel eens en dat blijkt nogmaals duidelijk.

 

Zender

De eigenbouw zender had een voeding nodig van 230 Volt, dat was het probleem niet maar wel de eindtrap, een Elenos T2000 (goed voor 2KW) die 380 Volt nodig heeft. Maar dat hadden ze niet in de studio. Geen probleem, de buurt werkte goed mee zodat de stroom aan begin van de straat, die wel krachtstroom hadden, uit hun  meterkast werd geplukt.

 

Uiteindelijk verliep alles zonder problemen. De zender werd donderdagavond om 10 uur aangeslingerd op de 97,60Mhz om door te gaan tot zaterdagavond. Langer was niet mogelijk. De buurt mag dan zeer tolerant zijn, maar zondagrust gaat voor. Aan deze voorwaarde wilde het team graag voldoen.

 

Studio

De studio bevond zich in een garage die tijdelijk was omgebouwd met een kleine voortent ervoor. De heerlijke geur van de warmte was overduidelijk aanwezig en kwam vanaf een houtkachel. 

 

De studio was ruim voorzien van apparatuur. Het meeste werd van vinyl gedraaid, vanaf 2 platenspelers van het merk Technics, de bekende de SL-1210-mk2 met Stanton 500-naalden. De cd-spelers waren van Denon, de DN-S3000 waar er 2 van stonden. Een zeer vreemd exemplaar, maar wel mooi.

 

DSPX-mini

Dit alles was aangesloten op de Dateq mengtafel, de GMP8,3. De  processing klonk lekker fris en helder en werd geproduceerd door een DSPX-Mini.

 

Kortom, ze hadden het goed voor elkaar en leuk om een uitzending mee te maken op deze eenmalige, grappige locatie.

 

Hoefsmid FM, bedankt voor de uitnodiging en graag tot de volgende keer

 

Filmpje Hoefsmid Fm

 

 

 

 

Het spookt bij Hoefsmid Fm, zie deze wazige vlek. Stroomkabel voor de eindtrap hangt over de weg.

En ook deze onbegrijpelijke stukje waas erin

Zender en eindtrap

 

Processing