02-01-2008                 IJsselteam                   door:  Ruud, de Gulle Lach

Op uitnodiging naar het  IJsselteam vanuit een kleine dorp langs de IJssel.  Het IJsselteam bestaat uit vier mensen, die al wat jaren actief zijn op de FM-band.

 

Mast

De mast kon je op afstand al goed zien staan. Het is een kantelmast in de kleur legergroen met een hoogte van 32 meter. Daarin vier zendrossen met onderin de mast nog een J-stick en een ross, beide voor de ontvangst.

 

Studio

Binnen in de studio stond een grote vierkante bar, die eerder in een cafe stond. Overal hingen leuke versieringen, wat een gezellige uitstraling gaf. Het was  niet overdreven druk, maar gewoon gezellig druk. De studio hoeft ook niet bomvol, zeggen de mensen van het team. Als het maar gezellig is, dat is het belangrijkste en gezellig, dat was het.

 

Zender

De zender is van het merk Prais, type 1000, en staat afgesteld op 1000 Watt. Hij kan wel iets meer, maar dan draait hij zijn teentjes en dat hoeft niet, vindt dit team. De Prais stuurde dit keer het signaal in mono de landen in. Helaas had de stereocoder het begeven.

 

Apparatuur

Bij dit station werd voornamelijk van CD, MD en MP3 gedraaid. De CD-tjes gingen in spelers van JVC en Onkyo. De MP3-tjes werden afgespeeld met het bekende BPM-studio. Het mengpaneel was van het merk ETP en wel het grijze type (M10X) met de blauwe VU-meters. De DJ-hoek was mooi en goed afgewerkt.

 

Soundprocessing

Voor de soundprocessing gebruikte men hier het softwareprogamma van Omnia met daarvoor een enkel apparaat van Behringer. En voor een mono-signaal was het geluid niet onaangenaam te noemen. Door de microfoon zeiden ze daarom dan ook: We zitten in 3 kanaals mono.

 

De SMS-jes en de telefoontjes worden bij dit station gewoon lekker ouderwets met pen en papier opgeschreven.

 

Het was een zeer geslaagde avond. Ik heb veel gelachen en plezier gehad. Ik wil het gehele team dan ook bedanken voor deze avond. Namens Ruud en Diana en tot de volgende keer.

 

Filmje IJsselteam