24-08-2008                Illegaal Signaal Roswinkel                                Door: Gup

Vanaf donderdagnacht was het signaal te horen in de ether oftewel het ISR-team en dat alles via de 96.50 MHZ in stereo en RDS.. Het team had het plan om voor de eerste keer een marathon te draaien tot maandagmorgen 8:00 uur en dat is ook gelukt.

 

Mast

De mast van dit team was de steeds weer terugkomende huurmast die sinds korte tijd op de site staat bij verhuur. Goed voor een hoogte van 55 meter en met 4 breedband fabrieks antennes stond de mast in volle glorie.

 

Zelfbouw

De zender was dit keer geen fabrieks zoals we veel gewend zijn tegenwoordig maar gewoon een zelfbouw 4x CX goed voor een vermogen van ongeveer 1100 Watt. Ook de stuurzender was zelfbouw en stond nog met de kap los i.v.m het modulatiegedeelte dat in het begin bij geregeld moest worden.

 

Soundprocessing

Het soundprocessing-gedeelte werkte dit weekend niet zomaar mee. Bij het aansluiten van de apparatuur was de modulatie te zacht maar dit werd al snel bij geregeld. Zaterdagmiddag werd de stereocoder omgeschakeld naar mono omdat er een pieptoon bij in zat en dat was toch niet echt fijn.

 

Al-met-al was het geluid prima aan te horen en hier is dan ook de opstelling.Een Combinator en de Aphex Exciter vormden het hart van de soundprocessing en dit setje werd gevolgd door een Telefunken stereocoder. Het mengtafeltje was van het merk Behringer oftewel de bekende DX1000.

 

Twee CD-spelers waren neergezet en ook een computer met software werd gebruikt om de plaatjes wat makkelijker op te zoeken. Wat we dit keer niet zien bij het station is een snelstarter (draaitafel) maar misschien zien we dit volgend jaar terug bij dit station.

 

De studio

De studio was geplaatst midden in het veld ergens in de provincie Drenthe. De studio besloeg een grote tent met houten vloer. Achter inde tent was het draaigedeelte opgesteld op een boerenkar. Aan de rechterkant bevond zich een bar en her en der stond nog een tafeltjes opgesteld en buiten zag ik een lange stamtafel.

 

Ook werd gedacht aan alle voorzieningen zoals een snackcar en een toiletwagen. Daarom wil ik dit team ook zeggen dat ze het prima voor mekaar hadden. Van Amstel tot zender met een lekker volle gezellige tent.

 

Ik wil het team bedanken voor de gastvrijheid en de vele sapjes en hoop jullie volgend jaar weer te horen.