29-02-2008                Station Illegaal Signaal                         Door: De gulle lach

Het is vrijdagavond en we zijn aangekomen bij station Illegaal Signaal, draaiende vanuit Salland. Een station met jong bloed om zo maar te zeggen. Dit team is nu een jaar aan de band en ik moet zeggen dat ze leuk bezig zijn.

 

Mast

Achter op het erf staat een mast op ongeveer 38 meter, met daar in 4 zelfbouw rossen. Onder de mast staat de zender van DB-electronics en hij gooit deze avond een kleine 1200 Watt.

 

Daarvoor staat een zelfbouw stuurtrap, die is afgesteld op de 98.10 MHz in stereo. Vanuit Twello konden we het signaal al goed mee krijgen op de autoradio, dus dat zat wel goed.

 

Zolderpiraat

Op naar de studio  en die bevindt zich op de zolder van een schuur, onder de schuine kanten. De studio is sfeervol aangekleed. Aan de muren hangt van alles en nog wat. De studiogasten kunnen mooi aan de statafels staan,  maar ook zijn er barkrukken. Kortom aan alles is gedacht.

 

De apparatuur is weggewerkt achter een draaibar die vol staat met lege flesjes (mooi gezicht toch, werd er gezegd). De schuine wand achter  de  apparatuur hangt vol met oude singles. Alleen singles die niet meer gedraaid worden, uiteraard.

 

Zwarte schijf

Dit station draait voornamelijk van CD en de zwarte schijf. Voor de CD-tjes staan er drie CD- spelers. Van Sony, Akai en voor de reserve een van meneer Philips. De zwarte schijven worden gedraaid vanaf twee draaitafels van JB-Systems.

 

Voor de enkele verzoekjes die men niet op plaat of CD heeft staat er een pc voor de MP3-tjees. Ook de SMS-jes kan het team aflezen op deze pc. Het mengpaneel is een bekend apparaat, een Dateq Apollo.

 

Processing

Voor de soundprocessing staat er dit keer een leveler van Symetrix, type 422 en een DBX-DPP compressor erachter. En met behulp van een DAB led-meter wordt de insturing in de gaten gehouden.  

 

In het begin van de avond was het vrij rustig, maar later liep het toch gezellig vol met ongeveer 20 tot 25 mensen. Niet te druk, maar gewoon bekenden die meestal komen. Het was zeker gezellig te noemen bij deze jongens en ze zijn goed op weg.

 

Namens Ruud en Diana bedankt voor de leuke avond, en niet te vergeten de drankjes.