23-01-2008                                        It Krystteam                            Door: Jacob

Op weg naar It Krytsteam, zo vlak voor de kerst. Na een kleine aanpassing in het team dat dit jaar zonder de Smokey FM draait, hebben ze er gelukkig toch een nieuwe dj bij gevonden, namelijk Betsie FM.

 

Krystteam bestaat nu uit de volgende leden: Johan-vetpan FM, Jacob-Hertoch FM, Jeroen-Gouden dop, Bettina-Betsie FM, Bote-DJ B2 en Thomas-Timmie Vreem.

 

Ze draaien elk jaar voor een goed doel , dus ook zo dit jaar weer, namelijk Rusland Kinderhulp. Voor meer info over het goede doel verwijs ik u naar de website van het Krystteam, www.krystteam.nl.

 

Mast

Rijdend richting de plaats van bestemming komen wij onderweg eerst de mast tegen. Door middel van een telekraan worden de antennes de lucht in gehesen en bereiken een tophoogte van zo 40 meter. Vier stuks hangen erin en die verspreiden de 300 wattjes over het Friese land.

 

300 watt?

Jazeker, meer heeft het Krystteam niet nodig om hun team een van de succesvolste teams van Friesland te maken. De stuurzender, een 8 watt blikje, staat lekker rustig op 4 watt en daarmee wordt de BLF278 aangestuurd. Goed voor een vermogen van zo’’n 300 watt.

 

Omdat er vorig jaar meerdere dwangsommen zijn binnen gekomen stond de kraan op een andere locatie en werd er met een straalverbinding gewerkt. Dus weer ff in de auto en een stukje verder rijden op naar de kerststal en de studio.

 

In een week tijd heeft dit team de stal van een plaatselijk loonbedrijf omgebouwd tot een kerststal. In het midden vinden wij het podium voor de zangers, in de éne hoek de bar en dan andere hoek de draaibar.

 

Worbanis

Aan het apparatuur ontbreekt het hier bij Krystteam niet. Als eerst wordt het geluid door de zelfbouw Warsanis gejaagd die wordt gevolgd door een Behringer Ultrafex en ten slotte ook nog even de oude welbekende Orban 8100a ingaat. De nieuwe naam voor dit setjes was snel gevonden en de Worbanis gaf een topgeluid.  

 

Voor de spraak wordt er hier gebruik gemaakt van een Yellowtec vip 1 en een Behringer microfoon. Als mengtafel de al welbekende DX1000 al met al perfect voor elkaar hier.

 

Update :

Ook is Jelle Russchen bij dit station  geweest en heeft de meest gehate brief achtergelaten met een dwangsom van minimaal 9000 euro. Door deze brief was het Krystteam genoodzaakt de uitzendingen te staken en het verdriet was groot.

 

Maar toch weer een mooi moment want door de hulp van diverse lokale omroepen kan het Krystteam af en toe toch nog hun stem laten horen doordat de omroepen het Krystteam doorsturen. Al-met-al toch nog een mooie prestatie.