18-01-2008                De J&J Combinatie                             Door Laurens 

Dit keer weer een impressie uit de agenda en wel de J&J Combinatie uit Zuidoost-Drenthe. Dit station draait elke vrijdagavond op de 98 .00 MHz in stereo en RDS. 

Zender…

De zender geeft een vermogen van rond de  200 Watt en bestaat uit een stuurzender en eindtrap. De stuurzender, het tiptoetsen blikje, is ingebouwd in een 19 inch kastje. De eindtrap, een BLW-96 is goed voor 200Wwatt en is ingebouwd in een kist met amperemeter.…

 

en mast

De mast is een kleine 15 meter hoog met daarin 2 rossen. Deze zelfbouw antennes staan afgesteld op de 98.00 MHz zodat het maximale afstraling gehaald wordt. De stereo en RDS zijn van het merk SPI maar het werkte nog niet helemaal na behoren.

 

Soundprocessing

De leveling moet bij dit station gebeuren met de Autocom (Behringer) die prima zijn werk doet. Er wordt bij dit station veel van pc gedraaid met af en toe een cd-tje. Een Sony en JVC CD-speler worden gebruikt om de cd-tjes te draaien.

 

Het mengpaneel van Soundlap moest alles op de juiste volumes recht brengen. De echo bij dit station komt uit de Behringer DSP-2024. Alle apparatuur is netjes ingebouwd in een zelf getimmerde bar.  

Studio

De studio was lekker groot bij dit station maar toch ook weer heel gezellig gemaakt. De bar hebben ze zelf getimmerd met daarachter het draaigedeelte. Bovendien is er een zithoek aanwezig en hebben bezoekers de mogelijkheid om te darten.

 

Roken

Hier en daar hebben ze nog het een en ander aan de muur gehangen om het aan te kleden. Met hier en daar nog een statafel was het geheel af. Kortom, een gezellige studio. En opvallend: Ze hebben er een aparte ruimte om te roken.

 

Ik wil het station bedanken voor de drankjes en de hapjes en succes wensen met de uitzendingen