05-01-2008                                        Door KB

Een heel weekend lang zijn Jaapies Angels aan de band met marathon editie 2. Jaapies Angels zijn een groep van 7 meiden, die ook wel van wanten weten op de Nederlandse radio. 

 

Hits…..

Wat de heren kunnen, oftewel de aanhang van de dames, dat kunnen wij ook, en misschien nog wel beter. Goed georganiseerd zijn ze aan het werk gegaan en van enige onwennigheid is dan ook geen sprake. Hits, die zijn bij ons thuis ook altijd te horen en weten wat we en de luisteraars mooi vinden. 

Deze groep is helemaal geen eendagsvlieg. Nee, de dames weten drommels goed wat men wil horen op de Nederlandse radio. Het zijn doorgewinterde etherpirateresses, of hoe heet dat eigenlijk? 

Processing

Ondanks dat de soundprocessing niet optimaal staat ingeregeld, kunnen de luisteraars zich daar niet zo verschrikkelijk druk om maken. Want het is wel eens leuk om dames te horen draaien op de radio en dat komt niet zo vaak voor. De processing bestaat overigens uit een Triple-C een Aphex204, Edison van Behringer en een Katruud Stereo/RDS. 

Als schuifbank wordt de Dateq Apollo gebruikt en de muziekbronnen bestaan hoofdzakelijk uit vinyl. Het wordt gedraaid met twee verschillende platenspelers maar wel 2 dezelfde elementen van Ortofon. Ook van CD wordt gedraaid maar de voorkeur is duidelijk vinyl. 

Mast

De mast is een geleende constructiemast en de 4 eigenbouw antennes reiken 45 meter de lucht in. Achter de antennes staat de zender, een ES, die goed is voor 2 kW op de klok. 

De verzoekjes worden uitgeschreven op vellen papier, dus nog lekker met de hand. Nog geen 24 uur staat de teller op ruim 260 verzoekjes. Dit aantal gaat zeker groeien, de zender blijft zeker aan tot zondagmiddag drie uur. 

Entertainment

Na een optreden van Wouter de Polkaman en Matthijs de Banjoman op de vrijdagavond is er ook vertier op de zaterdagavond. Alhoewel vertier? Menig bezoeker kreeg kromme teennagels want om 10 uur was de verloting van een gratis piercing, gezet door een erkend persoon uiteraard. Als afsluiter van de avond trad de zangeres Silvia op.

 

Filmpje Jaapies Angels  Bezoekers zaterdagavond  Piercing plaatsen  Optreden Silvia