26-04-2008                Kan Niet Gekker                                Door : KB

Op deze mooie zonnige zaterdagmiddag vertrekken we eind van de middag naar het mooie Twente, naar het Station Kan Niet Gekker. Een naam die is verzonnen onder een genot van een potje bier, hoe kan het ook anders. Eigenlijk hadden ze eerst andere naam in petto, namelijk Ruw en Bevredigend, maar de eerste is het geworden. 

 

Eigenbouw mast

Ruim voor de aankomst zag je de mast al staan. Een prachtig exemplaar compleet mobiel maar een beetje op een boerenmanier in elkaar gezet, maar ook weer niet. Er is best wel over nagedacht maar het ziet er gewoon wat vreemd uit.  

Het is een echte eigenbouw kantelbare schuif constructie die bijna 60 meter de hemel in reikt. In de top van de mast begint de eerste Ross van zes stuks in totaal. Deze Rossen zijn van de firma Veenstra waar ook de koppelbalk vandaan komt.  

Zender

Met de zender ging het niet helemaal goed in het begin. Ze hadden voor deze marathon een nieuwe stuurzender laten maken en een fabrieks eindtrap, een T2000 van Elenos op 380V gekocht, maar het werkte niet naar behoren 

Dus terug naar de leverancier. Alleen daar was geen storing te vinden. Erg vreemd, daarom werkten ze eerst met een geleende eindtrap. Tot zondagmorgen 7 uur, dan gaat de eigen eindtrap er weer achter. Een rare vroege service, maar op dat vroege tijdstip zal de eindtrap worden gebracht. 

Onervaren

Het team is jong en daar bedoel ik mee; weinig ervaring met een marathonuitzending. Het is namelijk hun eerste voor het team dat bestaat uit 7 man. Dat is overigens niet echt te merken. 

Alles ziet er gewoon goed uit en van stress was niet zichtbaar. Kortom voor een jong onervaren team doen ze het goed. Toch niet geheel onervaren met de piraterij. Een aantal zijn wel bekend op dit gebied maar niet op deze schaal. Al-met-al knap werk. 

Processing

Het geluid klinkt absoluut niet verkeerd. Tijdens de rit zat ik goed te luisteren naar wat hier nu achter zal staan. Geen Omnia of Orban in elk geval maar ik schatte ook geen DSPX-Mini in, en hierin zat ik dus fout. Het was wel degelijk een DSPX-Mini met een Aphex Compeller 320 ervoor. Een goed, gezond, helder en fris geluid kwam hieruit. 

Vinyl, ook dit jonge team verslindt het vinyl dat afkomt van 2 Reloop RP-4000M3DS met Concorde Ortofon-elementen. Ook staat er nog een CD-speler van US-Blaster USB7313. Maar je kunt wel zeggen dat bijna 100% vinyl wordt gedraaid, zelfs veel van LP, veel scherp stellen dus. 

De locatie is even apart als uniek. Het is maar goed dat tot nu toe de weergoden mee hebben gespeeld want als het zal regenen veranderd het hele terrein in een grote modderbende. En ook de weg om er te komen, en was geen klein stukje. Een prachtige locatie in alle opzichten. 

Vreten kreng!

Techniek, gastvrijheid, alle elementen had het team in zich. Graag waren ze benieuwd naar de gehaktbalkeuring want ook dit team houdt wel van een beetje flauwekul. Maar helaas voor hun was ik net begonnen met het vreetdieet van Sonja B.