02-05-2008                                         Club Kamasutra                                                              Door: RM/KB

Met toch wel veel succes aan de band, bijna zes dagen lang: Club Kamasutra. Een traditie want ze zijn er elk jaar met Hemelvaart en het weekend daarop. Doordat Koninginnedag vlak voor Hemelvaart viel, waren ze al vanaf dinsdagavond te beluisteren.  Het radiofeest ging door tot maandagmorgen 10 uur.

Onverwachts klopten we aan de ruime feesttent waarin de clubleden bijna zes dagen bivakkeerden. Een impressie was geen bezwaar. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

Heel klein kastje

We hadden verwacht dat hier toch minstens een klein kastje zou staan, want het signaal was sterk. Niets bleek minder waar. De eindtrap was een Elenos T2000 die op  ongeveer 1800 Watt draaide. Het geheel was verbonden met zes fabrieksantennes in een mobiele mast met een tophoogte van 65 meter.

 

Juiste afstraling

Een mooi mastje wel en technische man Iceman vertelde dat de antennes met een speciale meter op precies de juiste afstand waren bevestigd. Een tussenruimte van 2,7 meter bleek nodig voor de beste afstraling. Dat het goed draaide, weten we inmiddels. De eerste dagen zond Kamasutra uit op 97.6 MHz, daarna zakten ze naar de 97.0.

Ook hier zijn de voordelen ontdekt van een geheel mobiele mast. Geen kraankosten meer en bij een dwangsom direct verplaatsbaar, hoewel dat laatste gelukkig niet nodig was. De mobiele mast die we hier zagen was een mooi afgewerkt exemplaar.

Apparatuur

Club Kamasutra is een team dat bestaat uit 12 man waaronder 8 echte draaiers.  De apparatuur was prima voor elkaar.  Als mengtafel een D&R Clubmate, twee Technics draaitafels, type 1200 MK2 en een computer met BPM-studio, hoewel ook ís nachts 90 bijna alle muziek van vinyl kwam, vertelde een medewerker.

De muziekbestanden op PC waren allemaal in het ongecomprimeerde WAV-formaat opgeslagen. En dus geen minder goed klinkende MP3-tjes.

Processing

Ook de soundprocessing was prima voor elkaar. Helemaal uit Staphorst was de DSPX-Fm ingevlogen, die zorgde voor een hard, maar ook mooi fris signaal met prima laag. Zo goed dat ook de dagen daarna door deze impressiemaker nog dagen naar Kamasutra is geluisterd.

 

Filmpje rodeo bij de Kamasutra