16-08-2008                            Kats niet goed Wies                            Door: Wilco

Kats niet goed Wies, wat zegt u? Ja, zo heet dit station. Ik kan er ook weinig aan veranderen. Bijna de hele week waren ze druk met het opbouwen van deze marathonuitzending en vrijdag was alles klaar. De uitzending ging van start.

 

Oogjes dicht?

Niet voor lang, vond een beambte die een week geleden ook bij PCDK langskwam en toen nog een oogje dichtkneep, maar nu was hij onverbiddelijk. Na het bezoekje wist het team al hoe laat het was. Een dwangsom, en ja hoor deze kwam vrijdagavond.

 

Stoppen?!??!

Ja en wat nu? Stoppen? Nou dacht het dus niet. Om 9 uur ’s avonds moest alles wegwezen en om 8 uur in de avond begonnen ze met afbreken. Binnen een uur stond alles op  karren en ging het zaakje op transport. Club Diamant nam de uitzending tijdelijk over, zodat Kats niet goed Wies elders alles op kon bouwen.

 

Een paar kilometer verderop werd het hele circus weer opgebouwd en aangesloten en dat in een recordtijd. Minder dan 3 uur hadden ze er voor nodig om alles af te breken en het weer op te bouwen en de mast van 65 meter rechtop te zetten. Het leek het TV-team van een paar jaar geleden wel!

 

Goed voor het zelfvertrouwen

Balen, nou dat weet ik niet. Ik heb er niet één met een zuur gezicht gezien. De stemming werd er absoluut niet minder door, eerder creatiever en ze kregen meer zelfvertrouwen. ‘Het is niet anders, we kunnen er moeilijk over gaan doen maar we zijn gewoon fout zo simpel ligt het,’ was hun reactie.

 

In het donker klooien dat is niet altijd makkelijk dus we kiezen met de opbouw de weg van de minste weerstand. ‘De zender aan de band en de rest doen we morgen wel.’ Dit gebeurde dus ook. De tijdelijke studio werd de volgende dag verplaatst en de tent opgebouwd.

 

Drukte van belang

Onbegrijpelijk was wel de hoeveelheid mensen die tijdens het opbouwen op het spektakel afkwam. De zender was nog niet aangesloten, de mast nog niet opgebouwd, de studio nog niet ingericht en de eersten arriveerden al om alles mee te mogen maken, terwijl er totaal geen geruchtbaarheid is aan gegeven. Het leeft in deze streek, dat mag wel duidelijk zijn. De tent was halverwege de avond al vol, zonder muziek en signaal.

 

Maar rond een uur of elf was het dan toch zo ver de zender van 2000 Watt ging weer aan de band en de eerste klanken werden weer gehoord vanuit het zilveren hekwerk dat bestaat uit 6 eigenbouw breedbanders en koppelbalk.

 

Soundprocessing

Het geluid dat zit wel goed en komt allemaal uit een Omnia 3fm Turbo. Ook werd voornamelijk van vinyl gedraaid vanuit de 2 JB Systems platenspelers, de High30d met Ortofon Concorde elementen.

 

Het mengpanel waar alles op aan is gesloten is een Styx van Dateq, verder werd er nog gebruik gemaakt van een dual CD-speler van KAM, type KCD1000.

 

De klanken zijn tot het einde van de uitzending te horen geweest op de 95.90 MHz in stereo en RDS.