14-09-08 verjaardag uitzending kleine soldaat

 

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden maar omdat het een speciale uitzending of ter wel de 18e verjaardag van de kleine soldaat moest deze impressie zeker doorgaan.

De uitzending werd gehouden tot in de late uurtjes via de 95.10 in stereo en rds vanuit zuid oost drenthe

 

Mast en zender

De mast was er vorige keer ook aanwezig maar is dit keer behangen met 8 zelfbouw prikkers. 2x12 meter + buis maakt de mast op een dikke 40 meter . ook hangt er een zelfbouw koppelbalk in en dikke antenne kabel.

 

de zender die er vorige keer gebruikt werd om de marathon mee te draaien word dit keer gebruikt om de nieuwe eindtrap in te sturen. Als eindtrap werd gebruikt een elenos goed voor ong 5 kw maar hij draait op dit moment op minder omdat de kast nogal erg warm word.

Al met al is het signaal prima en goed mee te krijgen op de autoradio richting de studio.

 

Apparatuur

Het bekende mengpaneel de dx1000 werd ook bij dit piraten station gebruikt.

Daarnaast werd er gebruik gemaakt van 2 cd spelers van de merken sony en pioneer.

Er was ook een computer aanwezig om de vele verzoekjes snel bij de hand te hebben.1 platen speler werd gebruikt om de singels de ether in te slingeren. Er waren dit keer meer cd’s als de vorige keer dus de muziek word ook flink bijgehouden

 

Soundproccesing

De opstelling bestond dit keer ook compleet uit behringer. Met de autocom de ultramizer de edison en de aphex exciter werd het kwaliteit gebeuren prima tot zijn recht gebracht. Het rds systeem was van het welbekende merk katruud coders. De echo werd ditmaal voorgebracht uit de virtulizer 2024.

 

De studio is een nette blokhut van 4 bij 5. De bar is erin gemetseld en de studio is lekker ruim opgezet. Er hing overal wel wat aan de muur waardoor de studio lekker gezellig aangekleed was. Buiten waren stoelen neergezet en ook een bbq stond al flink te gloeien. Af en aan kwamen bekenden langs en ik ben zelf ook nog een poos gebleven. Het weer zat ook nog mee deze zondag middag maar heb na de middag ook gedag gezegd en ben op huis aan gegaan.

 

Ik wil het station bedanken voor de gastvrijheid en de sapjes en gefeliciteerd namens het team