23-03-2008                               Koekoek                                  Door Hartenboer

Op mijn zwerftocht door Friesland op eerste Paasdag ben ik in een plaatsje ergens in het noorden van deze provincie beland. Het gaat om station Koekoek.

 

De mast bij deze woning staat op een respectabele hoogte van 24 meter met daarin twee Heidezicht-antennes die zijn afgepiekt op 104.10 en de 105.80 MHz.

 

Bijzondere eindtrap

Een stuurzender van RDVV van 8 Watt stuurde een fabrieks-mosfet aan, waarin ook een Watt-meter en SWR-beveiliging waren ingebouwd.

 

De eindtrap gaf een vermogen van ruim 300 Watt. Ik vond het een zeer mooi apparaat die ik op mijn zwerftochten bij piraten nog nooit tegen ben gekomen.

 

Soundprocessing

De audiobronnen waren aangesloten op een mengtafel van het merk ETP type M11X die niet vaak bij piraten in gebruik is. De processing bestaat bij dit station uit de Ultramizer en Ultrafex 3200 van het merk Behringer. De stereocoder is van het type FRM.

 

De Koekoek maakt voor de muziek gebruik van een pc met Winamp en een externe harde schijf met -geloof het of niet- 75000 hits erop.

 

Stentor

Dit eenmansstation is al op 12 jarige leeftijd begonnen op de 3-meterband met de inmiddels antieke Stentor en daarna draaide hij met een BLF.

 

Op sommige dagen of in het weekend schakelt dit station in, de uitzendtijden zijn dus variabel.

 

Ik wil de Koekoek en zijn vrouw bedanken voor de ontvangst en de plezierige medewerking.