08-06-2008                             Kort Maar Krachtig            Door Hartenboer

De temperatuurmeter in de auto geeft 29 graden aan wanneer ik koers zet naar de marathonzender Kort Maar Krachtig op de mooie frequentie 88.30 MHz in stereo en RDS.

 

Wij waren per e-mail uitgenodigd om voor de Klompenboersite langs te komen. Dat had nogal wat voeten in de aarde. In de e-mail stond geen telefoonnummer of locatie. Na een oproep op EPC en op Klompenboer kwamen reacties over het adres en foonnummers, waarvoor dank.

 

Zendmast

Op de mooie locatie en omgeven door weilanden stond in de verte de mobiele huurmast op 42 meter al in het zonlicht te pronken. Bovenin hingen 4 breedbandrossen van het merk DB. Het team van Kort Maar Krachtig bestaat uit kleurrijke namen zoals Hutspot, Freddy Heineken, Schrik van Terbant, 1604, Zwarte Zwaluw en de Schotse Collie.

 

De zender, een dubbele CX stond rustig op 800 Watt te draaien met een Spaan-stuurzender met Veronica-print ervoor. Dat het signaal goed aan de band zat bleek uit de 28 dB die het station drukte bij Wilco in Ommen op het antennesysteem.

 

Processing?

Nee niks van dat spul ertussen. Vanuit de Behringer DX-1000 ging het signaal rechtstreeks de zender in. Met een prima geluid op de autoradio en thuis in Jubbega. Een ledbalk was aanwezig om de insturing in de gaten te houden. De muziek werd gedraaid vanaf de PC met BPM-studio en verder van CD.

 

Op de zeer mooie draailocatie hadden de jongens ook een podium waar artiesten als Peter Alebada en zanger Jacob op zaterdagavond hun repertoire ten gehore brachten.

 

Ik wil Hendrik, De Zwarte Zwaluw, bedanken voor de rondleiding en hartelijke ontvangst en complimenten voor de mensen achter deze marathon voor de perfecte organisatie.

 

Helaas had ik graag nog wat langer willen blijven om sfeer te proeven maar vanwege andere verplichtingen werd het een kort bezoek.