15-08-2008                            LOL                                        Door: Wilco

Over het laatste station kan ik eigenlijk kort wezen en eigenlijk ook weer niet. LOL FM ofwel Lokale Omroep Langeveen ook dit weekend op de band en wel op de 96.50 MHz. De marathon zou tot ver in de maandag duren.

 

Vol gas…..

Een paar keer per jaar draaien ze een weekendmarathon en dit is nummer 2 van 2008. Een gedegen team dat wel uit 25 man bestaat. Geen nonsens maar vol gas vanaf het gerstengras. We noemen dit maar zo omdat de gerst net is geoogst vanaf dit land.

 

Dit maakt het ook zo eenvoudig om een locatie te krijgen. De boeren gebruiken het niet meer en vinden de muziek maar al te mooi. Vorige keer zaten ze aan de andere kant van weg en daarvoor weer ergens anders. ‘We hebben plaatst genoeg en alles in de buurt.’

 

Schitterend

Er is niet zo gek veel veranderd bij dit team. De mast van 75 meter staat er weer keurig bij en schittert met het aluminium mooi in de zon. De antennes die worden gebruikt zijn geen breedbanders, die je steeds meer ziet, maar gepiekte antennes, waarvan er 8 in de topbuis zijn gemonteerd.

 

Deurtje op slot

De zender staat op 13 kilowatt te blazen en graag wilde ze deze wel tentoonstellen maar helaas de deur van het zenderhokje was op slot. Er werd nog een poging gedaan om de sleutelman te bellen maar helaas er werd niet opgenomen, dus moesten we het doen achter de ruitjes.

 

Aangezien we er op 5 april 2008 ook zijn geweest, verwijzen we je graag naar die impressie met verdere details over dit station, of anders  9 december 2006 of weer anders naar 15 juli 2006. De soundprocessing was ook hetzelfde als de vorige keer en wel een Omnia-3FM turbo.

 

Vanwege de tijd was het de bedoeling dat ik door zou rijden maar de laatste 10 meter voor de afslag trapte ik toch nog op de rem om te gaan kijken. Voor mij was dit wel weer een enorme gezelligheid vol met oudere piraten en gesprekken over FM en MW.

 

Filmpje LOL Fm