20-09-2008                            Lancia en de Stuntvogel                       Door: Gup

 Via de 94.50 MHz kwam het signaal door van de Lancia en de Stuntvogel met een verjaardaguitzending. Een impressie kon niet op zich laten wachten, dus in de auto en op naar dit team vanuit zuid-oost Drenthe.

 

Mast…..

De mast van dit team was nog niet helemaal gereed vanwege een verbouwing maar daar was al gauw wat op gevonden. Drie keer 12 meter mast en topbuis werden geleend van een omliggende piraat en zo kon de uitzending toch nog doorgaan. In deze mast hingen 4 breedbanders.

 

De bok voor de eigen mast stond al wel omhoog en dat moet binnenkort ook zeker gebeuren maar zo wil het ook prima.

 

…….en zender

Een Elenos stuurzender met tussentrap moest de buitenlandse fabriekskast aansturen die uiteindelijk een vermogen gaf van 4 a 5 kilowatt. Om de zender goed op foto te krijgen moest ik half door een raampje heen hangen omdat er een sleutel miste.

 

Apparatuur

Een mooi groot mengpaneel was neer gezet van het merk Dateq, type BCS. Twee Citronic platenspelers stonden netjes opgesteld maar werden deze avond niet gebruikt. Voornamelijk werd er gedraaid met de computer maar het team beschikte ook over 19 inch cd-speler en een md-speler. De tweede pc werd gebruikt om ontvangstrapporten te bekijken.

 

Processing

 De audiokwaliteit werd bespeeld door de Omnia-processor met daarachter een RDS2000 systeem. Ook was er nog een prima voiceproccesor aanwezig om de Behringer microfoon te voeden. Kortom, alles tot in de puntjes geregeld

 

De studio

De studio is nog kersvers en netjes afgewerkt met een mooie gemetselde bar. Deze studio is voorzien van koelkasten, een reclamebord en een stamtafel. Natuurlijk zat die al lekker vol met studiogasten. De nieuwe studio zal vanavond eens goed ingewijd worden en dat kunnen deze jongens wel.

 

Ook kom ik mijn medecollega Johnny de Cobra nog even tegen die de jongens nog het een en ander wil uitleggen over onze zustersite etherpiraten.com.

 

Na een paar biertjes verder moest ik weer retour keren om zelf nog wat platen te draaien. Ik wil de jongens bedanken voor de sapjes en de gastvrijheid en tot de volgende keer.

 

Door het raampje naar de zender voor enkele foto's