24-10-2008                   Leo & Fiasco                    Door: Henry

Deze zender bestaat uit twee teams, namelijk Station Lomp en Onbenullig en de Radio Fiasco. Voor een aantal jaren terug is in een gekke bui eens besloten om een weekendje samen te draaien. Dit was destijds zo'n succes dat er besloten is om dit een paar keer per jaar over te doen.

 

Tegenslagen

Dit jaar ging het echter niet zoals gepland. De mobiele zendmast knikte  bij het opzetten. Hierbij sneuvelden 3 breedbandantennes, koppelbalk en kabel.

 

Snel werden een ander antennepark en kabels georganiseerd. De mast werd ondertussen gerepareerd.  Helaas was deze nu wel 12 meter korter als normaal.

Maar er kon in ieder geval gedraaid worden.

 

Zo lukte het om de zender vrijdagavond tegen 18.00 uur aan de band te hebben. In eerste instantie op de 97.00 maar door de drukte op de band werd er besloten om te verkassen naar de 95.10 MHz.

 

Mast

De mast bestond uit een omgebouwde kraan. Op het moment van de uitzending stond deze op ongeveer 55 meter hoogte. Hierin waren zes Sirio-antennes met zelfbouw koppelbalk gemonteerd.

 

Zender:

De eindtrap bestond uit een Prais type PR5000. Goed voor 5 kW. Deze kast werd aangestuurd door een zelfbouw stuurzender en RVR-tussentrap.

 

Apparatuur

Het team maakte gebruik van een D&R Clubmate mengtafel. Vanaf hier ging het geluid naar de soundprocessing bestaande uit: Compellor, Finalizer en als eindstuk de DSPXmini. Helaas is hier geen foto van. De RDS was van het merk PIRA.

 

Er werd gebruik gemaakt van 2 Reloop draaitafels voor het vinyl. Tevens stonden er 2 CD- en MD-spelers. Maar het spreekt voor zich dat deze amper gebruikt werden.

 

Studio

De studio was gevestigd in een garage/schuur die normaal door de eigenaar gebruikt voor kleine feestjes en verjaardagen. Het keukenblok toverde het team om tot draaitafel.