17-05-2008                   Aanstormend talent Leon       Door: Jacco Hartenboer

Vandaag heb ik persoonlijk contact met Leon, waar ik al een tijdje mee communiceer via MSN. Hij plaatste een oproep op Etherpiraten.com. Zijn stuurzender leverde geen vermogen meer.

 

Ik voegde hem toe op MSN en hij vertelde mij zijn probleem met de stuurzender en dat deze gebouwd was door een bouwer hier ergens in het noorden. Ik bood hem toen aan om met hem er heen te gaan.

 

Met Leon is iets bijzonders aan de hand. Hij is 20 jaar, geboren in Den Bosch met een aangeboren handicap. Hij is aan het linker oog blind en met het rechteroog kan hij nog maar met 15 procent zien.

 

Nu woont hij in Ermelo in een begeleid wonen project en volgt een ICT-opleiding. Hij heeft nog 1 jaar te gaan heeft, om daarna een voet in het bedrijfsleven te zetten. Deze week sprak ik hem weer op MSN en het was al een poos geleden dat ik mijn belofte deed en ik vond het nu maar eens tijd om de belofte om te zetten in daden.

 

Nadat ik de zenderbouwer had gebeld, waar ik eerder voor een impressie ben geweest, en het verhaal had uitgelegd waren wij van harte welkom. De trein denderde om half 2 Heerenveen binnen met aan boord Leon en de stuurzender. Ik en Wietse, een maatje van mij, wachtten hem op en na de kennismaking zetten wij koers naar ergens in het noorden van het land.

 

In de locatie waar wij moesten zijn, dankzij de uitvinding van deze eeuw de Tom-Tom, werden wij verwelkomd. Een blik van de zenderbouwer in de stuurzender met Veronica-print leerde dat er 2 trimmers kapot waren. Nadat ze vervangen waren en de Birdmeter en de dummy waren aangesloten kwam na het afregelen er weer meer dan 25 Watt op de klok.

 

En de kosten? Niets geheel belangeloos waarvoor onze hartelijke dank. Een tevreden Leon en ik een uitnodiging rijker voor een marathonuitzending aanvaardden wij de terugweg.

 

De reis ging richting Jubbega waar ik Leon mijn studio liet zien en waar wij onder de koffie alles over de piraterij nog eens doornamen. En Leon was met de trein gekomen en ik stond er niet bij stil dat ik hem had beloofd om hem terug te brengen met de auto naar Ermelo. Geen probleem, belofte maakt schuld.

 

Leon succes bij je hobby en als er weer wat is je weet dat er piraten genoeg zijn met een goed hart. Het was mij en Wietze een genoegen om Leon te leren kennen .

 

Bezoek ook eens de eigen website van Leon, waar hij een weblog bijhoudt:  http://www.lmeijer.nl