03-05-2008                    Loonwerker FM                       Door: WSH

Samen even een glas bier drinken en zo is er al menig station ontstaan, zo ook Radio Loonwerker. Deze jongen heeft al menig draaiuren gemaakt bij zijn  maten en schoonvader.  En daarom was het zaterdag 3 mei tijd voor radio Loonwerker en dame en de Wuppie's (kameraden).

De mast

Het dak van de woning van de Loonwerker fungeerde als ondergrond voor de zendmast. Een driepoot die normaal dienst doet als staander voor luidsprekers is  aangepast en nu voorzien van een 8 meter lange aluminium buis.

 

Zo ontstond een zendmast van ruim 17 meter hoogte met in de top een antenne  gebouwd door de Ratt radio. Deze antennes vindt men in heel Friesland en doen uitstekend hun werk.

Zender

Van kameraad Friese Golf kwam de eindtrap, een enkele CX, die garant stond voor een mooie 250 Watt aan zendvermogen. De CX werd aangestuurd door een RDVV- stuurzender die gesponsord werd door radio Houtwjirm (houtworm in het Nederlands).  De frequentie was 105.80 MHZ in stereo en RDS.

 

Sound

Het geluid kunnen we kort over schrijven. Een simpele Ultramizer deed al het werk. Deze Ultramizer zette een heldere  klanken neer. Uitspraak van een der teamleden: hier geen Urbanussen en Oomniaas en pissige Mini's. Zo draait het ook mooi.

 

Via een dubbele CD-speler van Soundlap en een mooie bult CD's kwam het geluid in een mengpaneel van High Q, type Pro Mix 400 SF, terecht om zo uiteindelijk via de Ultramizer in een 16 maal sample stereo en RDS-coder en in de zender te belanden.

Studio

Er is gekozen om vanuit de garage te draaien. Ach arme deejay, vanwege het prachtige weer zat de draaier mooi alleen in de garage en de rest zat lekker buiten. Genietend in de zon onder het genot van een Amstel of Heineken.  Al met al een geslaagde dag en niks geen gezeur en gedonder, de buren vonden het mooi en  luisterden ook lekker mee.

 

Wekker

Wel een leuk detail is dat er zaterdagochtend om 6 uur zou worden gestart. De wekker rinkelde netjes om 6 uur, meneer Loonwerker moest dus over zijn meisje  heen kruipen om de wekker uit te zetten, dat lukte hem ook, maar bleef wel liggen.   Uiteindelijk om 10 uur was het signaal en rond de klok van 24.00 was het einde van de uitzendingen.

 

Gezien de reacties al met al een zeer geslaagde dag.