17-12-2008                                         Maximaal FM                                   Door: Jacob 

Vandaag eens een lange rit. Ik ga namelijk naar Maximaal FM in het zuiden van Drenthe.  Vlak bij Heerenveen was het signaal al aardig waarneembaar via de 96,45 MHz (vanwege Radio NL op 96.6 in Friesland). Maar in Meppel ging het echt goed op de echte uitzendfrequentie, de 96,5 MHz.

Zendmasten-verzamelplaats

Onderweg hoorden we al fijne platen en een goed signaal. Wat zou er achter dit station schuil gaan? Na een leuk gesprek te hebben gehad met een van de teamleden zien we dat de eerste  en tweede zendmast van dit station nog steeds aanwezig zijn op de zendlocatie.

Er staat nu een veel hogere en volledige hydraulische mast van zo’n 50 meter staat er nu. Met daar boven in vier breedbanders. Het is een mooi exemplaar en hij staat keurig.

 

Oud kastje

De zendkracht achter dit station komt van een oudje maar zeker een goede. Een R&S-kast met een vermogen wat nu op ongeveer 8 kW staat hier te blazen. Daarvoor staat een Telefunken-sturing . Een oud maar mooi setje bij elkaar dat Maximaal mee helpt het land in te stralen.

 

Studio

Voor de DJ zijn er twee snelstarters aanwezig voor het vinylwerk, maar er wordt ook gebruik gemaakt van MD en CD. De studio bevindt zich een leuk sfeervol hokje met een bar voor de gasten en een tweede bar voor de DJ’s.

 

Processing

Voor de sound gebruiken ze hier een DSPX-mini en een voor de RDS-tekst op de radio staat er een RDS- 2000.

Kortom niks ontbreekt bij dit station.

Jongens bedankt voor de leuke middag en volgend jaar kom ik zeker weer een kijkje nemen.