25-04-2008                            Mexico met de Rooie Marie en Dirkje Door Gup

Een mond vol dat is het zeker. Vrijdagavond was het station De Rooie Marie met Dirkje en de Gebroeders Mexico weer aan de band via de 96.50 MHz in stereo en RDS.  

Een tijdje heeft dit station niet kunnen draaien omdat er wat kleine dingetjes tegen zaten. Nu moest het met wat nieuwe spulletjes er maar eens een dagje van komen en daarom is een impressie zeker de moeite waard. 

Zender

De zender is bij dit station al weer een tijdje aanwezig. De vorige RVR vj3000 is vervangen door de 5  kW versie die inmiddels 2 keer zo sterk is. Vermogen kan deze kast wel doen maar hij doet zijn werk lekker rustig aan op 5 kW.  

De mast staat er eigenlijk al vanaf het begin. Een stevige buizenmast die alle stormen doorstaan heeft. Hij staat mooi te pronken op een kleine 45 meter hoogte. Vier fabrieksantennes in combinatie met koppelbalk moesten het signaal verspreiden en het werkte prima. Dat was te merken aan de verzoekjes. 

Soundprocessing

De soundprocessing klonk lekker hard bij dit station. De bekende Combinator met de Ultrafex en de Edison brachten deze sound tot zijn recht en er was niks op aan te merken. De stereo en RDS- combinatie was van het merk Katruud. Als mengpaneel werd de DX1000 gebruikt om alle signalen tot een mix te brengen. 

De microfoon was ook van het merk Behringer, het type B1 in combinatie met de echo DSP2024 van Behringer klonk dit ook prima. Een ledbalk werd gebruikt om de insturing uit te lezen. Verder stond er een computer om verzoekjes makkelijk op te zoeken maar er werd bij dit station toch de meeste muziek uit de Philips CD-spelers gedraaid. 

Studio

De studio is bij dit station ondergebracht in een gedeelte van een schuur. In de hoek was het draaigedeelte gebouwd zodat er in het midden een mooi lange stamtafel kon staan. Alles was netjes afgewerkt en er hing een gezellige sfeer in de studio. 

Hier en daar nog wat aan de muur om het af te maken. Ook heb ik nog een kiekje kunnen maken van het nieuwe aggregaat die stroom moet leveren voor de volgende zender. 

Ik wil het station bedanken voor de hapjes en sapjes en tot de volgende ronde.