25-06-2008                          Station ’t Ofdak                Door: Kroepoek
Woensdagmiddag kreeg ik een sms van ´t Ofdak met de vraag of ik de antenne's nog van dichtbij wilde zien, want straks ging de mast omhoog. Het station uit Twente ging het voorprogramma draaien van de Variobaal die dat het weekend zou doen. Dan maar op het fietsje en even een paar fotootjes schieten.

 

Knikmast

De mast ging vervolgens omhoog en het ging gelukkig goed, want de 2-elements breedbanders zijn zwaarder dan de antennes die er normaal inzitten. Toch stond de mast niet helemaal zoals het moest. Ze lieten ´m even zakken om de sjorbandjes wat beter aan te trekken.

 

Toen sloeg het noodlot toe. De topbuis draaide naar rechts waar nog een paar jongens stonden, KIJK UIT! Rinkel de kinkel, op de foto's is het eindresultaat te zien. Eén topbuis minder, coax geknikt en één antenne verbogen.

Drukte
Ik heb nog nooit zo snel de nieuwe materialen ergens vandaan zien komen. Nieuwe coax en een andere 2-elements antenne. Gelukkig kon de topbuis nog wel gebruikt worden.

 

De mast ging weer verticaal en eindelijk ging de eindtrap aan en het signaal straalde heel Twente door. Na die drukke middag en een paar potten bier drinken, was het heel gezellig woensdagavond.

 

Zender

De zender die ze gebruikten, was een Elenos-fabriekskast zoals we die al vaker zien. Een T1800 met daarvoor een semi-fabrieks sturing. Het setjes stond afgesteld op de 97.0 Mhz en was goed voor zo´n 2 kW.
 

Soundprocessing

De processing is apart, niks geen 19 inch kastjes. Maar een echte laptop stond er om een goed geluid neer te zetten. Het klinkt goed, maar niet zoals een echte FM-processor. Twee HTE platenspelers en een Dateq Apollo als mengijzer staan daarvoor. Een Katruud zorgde voor de stereo en RDS.
  

Donderdagmorgen

Het noodlot sloeg de volgende dag toe om 's morgens half 10 toen Theo Brouwer met 2 politieagenten langs kwam. Meegenomen werden de eindtrap en de sturing. Er was geen speciale reden voor dit bezoek. 

 

Excuses voor de slechte foto's, maar ik had op het moment van knikken geen goede fotocamera bij me.