06-12-2008                Piratencombinatie De Pollen                            Door: Wilco/Richard

We gaan een kijkje nemen bij de eerste marathonuitzending van piratencombinatie De Pollen, uitzendend op de 96.7 MHz in full mono.

PCDP is een jong piratenteam dat onregelmatig te beluisteren is. De zes teamleden zijn 14, 15 en 16 jaar oud en alles is nog volop in opbouw. Voor deze marathon hebben ze bijvoorbeeld de zenderopstelling fors uitgebreid.

 

Nieuwe eindtrap

De stuurzender van 150W heeft gezelschap gekregen van een Prais-eindtrap van 1kW. Die stond dan ook tijdens deze marathon te blazen. Het gevolg was een goed bereik in grote delen van Twente en Salland.

 

Echt helemaal mobiel

 

De mobiele mast is geleend en die is ook echt helemaal mobiel. Zelfs de steunarmen stonden op hele kleine wieltjes. Laat nu de gemeente maar komen. Die kwam vrijdag ook wel, maar gelukkig heeft dit team daarna niets meer vernomen. Bovenin de mast op zo’n 40 meter hoogte hingen vier breedband-dipolen.

 

Studio-apparatuur

De studio stond in een kleine feesttent opgesteld. Een mengpaneel van onbekend merk vormde het hart van de opstelling met aan beide kanten draaitafels van BST, type PR100.

Omdat de singleverzameling nog in opbouw is, en dus niet al te ruim, werden ook veel muzikale werkjes vanuit de PC gedraaid. Daarvoor gebruikte dit team het bekende programma BPM-studio.

 

Processing

Met de soundprocessing zijn we snel klaar, want die was er namelijk niet. Of het moet de equalizer van Akai zijn, die als enige tussen mengpaneel en zender was geplugd. De jongens gebruikten een cassettedeckje om de insturing in de gaten te houden. Stereo en RDS hadden het helaas begeven, maar een kleinigheidje houd je altijd.

 

De eerste marathon werd vrijdagavond druk bezocht, zo druk zelfs dat de tent bomvol zat. Vrienden, kennissen, maar ook de buurtjes van voor en achter en boven en onder waren te gast.