30-10-2008                                        P.C.H.                                    Door: Wilco

PCH: de tune klinkt door de ether op de 97.00 MHz maar niet voor lang. Deze weekendmarathon-zender is donderdagavond begonnen om 18:00 uur en ze wilden het hele weekend doorgaan.

 

Werkbezoekje

Tenminste dat was de bedoeling want vrijdag half elf in de ochtend kregen PCH een werkbezoekje van de gemeente. Met als opdracht: uitzoeken waar het team zich bevindt, foto’s maken en op het gemeentehuis en bij Kadaster checken wie de grondeigenaar is.

 

Dat wordt dus een dwangsom, maar de vraag is hoe laat ze komen. Inmiddels draait het team lekker door zonder enige vorm van stress, in afwachting van het tweede officiële bezoek met de brief.

 

HF-inslag

Ook heeft het team nog een ander probleem. Door het vermogen van 15 kilowatt uit een RVR-zender met een 3CX15.000 eindbuis straalt er uiteraard behoorlijk wat HF de ether in. Iets dat bijzonder lastig is om te onderdrukken. Hoogte is een vorm om HF-inslag te verminderen, maar wat is nu eigenlijk het probleem?

 

Een varkensboer verderop heeft nieuwe elektronica waardoor -laten we het maar noemen- de strontschraper automatisch de stallen schoon trekt. Een ideale oplossing maar dan moet het wel werken en dat doet het dus nu niet.

 

Met de schop

De oplossing ja die is er wel en deze is ook aangeboden en in werking gesteld. Strontscheppen met de schop, en door wie? Juist door leden van PCH. De boer ging hiermee akkoord mits het op dezelfde tijden gebeurt als de automaat. Je moet er wat voor over hebben, vertelde het team, want uitzetten dan doen we niet zomaar.

 

Alhoewel de brief dat is natuurlijk wel een belemmering maar ook daar hadden ze al een oplossing voor bedacht, althans dat dachten ze. De mast van 65 meter met erin 8 fabrieks antennes is compleet gemeente-proof en helemaal mobiel. Enkel de brief die rond half drie binnenkwam waaien, daar stond echt wat anders in.

 

Twee uur de tijd

Alles  moest binnen de extreem korte tijd van 2 uur zijn opgeruimd, anders werd de dwangsom verbeurd verklaard van 10.000 euro per dag met een maximum van 50.000 euro. Tja dan is discussiëren niet meer zo moeilijk: stoppen of compleet verkassen.

 

Hoe het team en met welke mensen en waar de uitzending heeft hervat, is ons onbekend gebleven.