10-08-2008                                                        PCO                                                      Door:  Kroepoek

De uitnodiging kwam of iemand van Klompenboer een impressie wilde maken, want een 8 koppig team uit twee Twentse steden, genaamd Piraten Combinatie Oost (PCO), ging een weekend draaien.

Locatie
De locatie van het team was ideaal. Mooi in een bos tussen twee Twentse steden lag een verdekt weilandje waar de jongens vanaf draaiden. Mooi met hekken afgezet waar de bezoekers wel en niet mochten komen en goed aangegeven via bordjes.

AT?

Zaterdag was er al bijna bezoek geweest van het AT. Eén van de teamleden had de bekende Volkswagen al gezien en rende er na toe. Net te laat voor een gesprekje , want het voertuig reed al weg. Uit voorzorg ging de zender een paar uur uit en daarna wilden ze de zender, een 4-voudige CX die een kleine 2kW gaf, weer aanzetten. 

Met het opnieuw aanzetten van de zender vlogen er  een paar buizen af. Een andere zender werd opgehaald en die werkte prima, maar nu met 800 Watt op de klok.

Mast
De mast mocht niet op de foto, maar had een lengte van 80 meter. De topbuis met 4 gepiekte antenne’s was geen bewaar om te fotograferen. Een 7/8 coax liep van de koppelbalk naar de zender.

Draaimeubel
In de tent stond het draaimeubel met de studioapparatuur: Twee Soundlab draaitafels, Tascam MD-speler en een Numark dubbele CD-speler. Een Behringer VMX1000 als mengpaneel en een MDX2600 (compressor) zorgde dat het signaal onder de 0 dB bleef.

Gehaktbaltest
Ook de catering was goed verzorgd. Twee tapinstallaties en een koelkast voor de cola en andere dranken stonden er. Eén van de mannen van de PCO vroeg of ik nog een gehaktbaltest wilde doen. Erg vervelend, maar het moest dan maar, haha. Cijfer:  8,5. Zelden zo een lekkere gehaktbal gehad.

Piraten Combinatie Oost bedankt voor de gezelligheid, de praatjes, de drankjes en niet te vergeten  de overheerlijke gehaktbal. C.J.B. oftewel pa, bedankt voor het meerijden.