03-10-2008                                        PCOL                                     Door: Wilco

Vandaag zijn we bij een marathonzender die elke keer enorm groeit. Als je de eerst impressie van ons bekijkt op 2 januari 2006 en die van nu, dan zie je enorme verschillen.

 

Legermast

Boven op een heuvel die 17 meter NAP hoog is, staat de mast. Het is een voormalige legermast uit het Duitse leger van 52 meter  hoog, totale lengte inclusief topbuis is 69 meter.

Bovenin zitten 4 eigenbouw breedbandantennes met een origineel koppelbalk

 

En uiteraard daarnaast staat de zender, verborgen in een aanhanger. Daarin staat een Prais-eindtrap de PR2000 die volop staat de blazen met dit vermogen. Het gaat mooi, maar vooral in de noordelijke provincies.

 

De stuurzender is van het type J&A. Ze hadden eerst wel een echte fabrieks stuurzender achter staan maar deze leverde te weinig vermogen om de eindtrap te voeden. Het setje staat afgesteld op de 96.5 MHz in stereo en RDS.

 

Tenten

Tussen de mast en de studio staat een legertent voor de overnachting van het team en daarachter staat de ronde tent waarin de studio zich bevindt.

 

Binnen ziet het er allemaal goed en verzorgt uit maar de koude speelt wel parten. Het is in de tent behoorlijk koud. Gelukkig, wordt hier wat aan gedaan want er staan 3 heaters. Ze staan nog uit, en dus wordt er één ontstoken en gelijk voel je de warmte in je nek, heerlijk.

 

De studio zelf staat op gesteld op pallets zodat je een leuk overzicht krijgt over de tent.

 

Apparatuur

Het meeste wordt van vinyl gedraaid vanaf de Technics spelers type SL1200MK2 met Stanton 500 elementen behalve op één teamlid na. Hij draait enkel van CD. Twee losse CD-spelers van Sony staan dan ook speciaal voor hem aangesloten.

 

Soundprocessing

Het hoofd waarop alles is aangesloten, is een Dateq Apollo. Maar voordat de audio de zender in wordt geblazen gaat een Omnia eerst het geluid klaarmaken. Het is de Omnia One om precies te zijn.

 

Team bedankt voor de uitnodiging en veel succes nog met het draaien.